MEB Flaş! İkinci dönem online eğitime mi geçilecek?

 MEB Flaş! İkinci dönem online eğitime mi geçilecek?
Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan ikinci dönem okullar açılmayacak mı? Eğitim online’a mı geçiyor? sorusu merakı arttırdı. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili nasıl bir açıklama yaptı? İşte detaylar…

Havaların soğumasıyla beraber artan salgın hastalık ülkeyi kırıp geçirdi. JN1 adıyla geçen Omicron virüsünün alt varyantı salgın boyutunda yayıldı. Özellikle çocukların ve yaşlıların sağlığını tehdit eden bu salgın hastalık endişeleri de beraberinde getirdi.

Covid salgınının olduğu dönemde Milli Eğitim Bakanlığının online eğitime geçme kararı alması yeniden böyle bir karar alınır mı? sorusunu gündeme getirirken ikinci dönem okulların açılmayacağı yönünde bazı iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaların gerçeklik payı var mıydı?

İkinci Dönem Okullar Kapanır mı? Online Eğitim Kararı…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de başlayan salgının üç farklı virüsü ortaya çıkardığını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yapmış olduğu bu paylaşım sonrası ikinci dönem okullar tatil edilecek? iddiasını kuvvetlendirdi. Ancak tüm bu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili henüz Milli Eğitim Bakanlığı resmi bir açıklama yapmadı. ''2. dönem okullar tatil olur mu?'' bilinmiyor. Ancak 5 Şubat tarihinde başlayacak olan 2. dönem öncesi konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

Bulaşıcı Salgın Hastalığa Yakalanmış Olabiliriz! JN1 Virüsü Belirtileri Nelerdir?

Tüm ülkeyi kırıp geçiren JN1 isimli varyantın belirtileri neler, nasıl korunulabilir? gündemde en çok konuşulan konuydu. Uzmanlar özellikle maske mesafe tedbirlerine uyulması gerektiğinin altını çizerek konuyla ilgili vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı. JN1 varyantı Omicronun alt türevi olarak biliniyor.

İnsan hücrelerine yapışarak sars virüsünün yayılmasının sebep oluyor. Yeni bir kovid 19 mutasyon verisi olarak adlandırılan ve hızla yayılan bu salgının en net belirtileri burun akıntısı, ateş, öksürük, boğaz ağrısı, vücutta kırgınlık, kas ağrısı ve aşırı yorgunluk sayılabilir. Peki ne yapılmalıdır?

Salgına Karşı Alınabilecek Önlemler Nelerdir?

Salgına karşı alınabilecek önlemler arasında hastalığın yayılmasını önleyici tedbirler sayılabilir. Hapşırırken veya öksürürken ağzın kapalı tutulması, vücudun bağışıklığını kuvvetlendirecek meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerekiyor. Kapalı alanlarda ve toplu şekilde bulunulması gereken yerlerde hijyen kurallarına dikkat etmek, eldiven, önlük, maske gibi koruyucu ekipmanları kullanmak yeterli görülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #okullar ne zaman tatil #okullar online eğitimemi geçecek

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER