Ramazan ayında sahur vakitlerinde daha çok proteinli gıdalar tüketmek hepiniz için iyi olacaktır. Proteinli gıdalar tüketmek kişinin vücudunu daha çok tok tutulmasını sağlar. Aynı şekildsahurda börek hamur işi gıdaları yerine tam buğday ekmeği tüketmek sizin için daha iyi olacaktır.
Ramazan ayında sahur vakti süt içmekte sağlıklı bir alışkanlıktır. İftar sonrası yoğurt tüketmek de vücudunuzun dengesini yerinde tutacaktır. Aynı şekilde iftar sonrası bitki çayları içmek orucun yorgunluğuna iyi gelecektir.
SAHURDA EN SAĞLIKLI 6 BESİN:
- Yağlı tohum yemek
- Sebze çok fazla tüketmek (salatalık, domates)
- Meyveler
- Peynir, süt gıdaları, yumurta
- Yoğurt ( kaşık kaşık tüketilebilir)
- Ekmek ve tahıl ürünleri
SAHURDA NE YEMEK TOK TUTAR?
- Proteinli gıdalar
- Karbonhidrat yerine tam buğday ekmeği
- Yoğurt
- Süt
- Bitki çayları (ıhlamur, papatya, kuşburnu)
- Kuruyemiş (fındık, fıstık, ceviz, badem)
- Meyveler
- Bulgur pilavı + ayran
SAHURDA NE YEMEK ACIKTIRIR?
- Çok tuzlu gıdalar
- Baharatlı yiyecekler
- Zeytin
- Sucuk
- Pastırma, salam
- Kahve, neskafe
RAMAZAN AYINDA SUSAMAMAK İÇİN NELER YEMELİYİZ?
- Fazla baharatlı gıdalar tüketilmemeli (kraker, işlenmiş et)
- Kızartma türü sahurda yendiği takdirde susatır
- Asitli içecekler tüketilmemeli
- İftar sonrası en az 2,5 litre su içilmeli
- Daha çok ramazan ayında karpuz, salatalık, domates gibi gıdalar tüketilmeli
- Sıvı alımı tek sahurda yapılmaması gerek
Kaynak: Haber Merkezi