E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

AK Parti’den İsrail’in alıkoyduğu Türk vatandaşlarına yönelik açıklama

02 Ekim 2025 Perşembe 11:06
AK Parti Sözcüsü Çelik, “İsrail’in Sumud Filosu’na düşmanca saldırarak alıkoyduğu vatandaşlarımızı ve tüm yolcuları hemen serbest bırakması gerekir.“ dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Sumud Filosu'nun tüm yolcularını bir kere daha yürekten selamladıklarını belirtti.

Sumud Filosu'na katılanların, insanlığın yüz akı olan bir yolculuğa çıktığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"İsrail'in Sumud Filosu'na düşmanca saldırarak alıkoyduğu vatandaşlarımızı ve tüm yolcuları hemen serbest bırakması gerekir. İsrail'in saldırıları bir kere daha insanlığa karşı işlenmiş suç ve soykırım faaliyetini devam ettirme olarak kayda geçmiştir. Bu saldırıların sorumluları hukuk önünde muhakkak cezalandırılmalıdır. Bu çağdaş Naziler, eninde sonunda hesap verecektir. Sumud Filosu'nun yolculuğu insanlığın yolundan dönmeyeceğini, fiziki engeller olsa da hedefe eninde sonunda ulaşacağını bir kere daha gösterdi. Bu asil yolculuk, özgür Filistin ve insanlığın evi Gazze'nin yüreklerdeki yerini pekiştirdi. Gazze için mücadele edenlerin yolu ve yolculuğu mübarek olsun."

DİĞER HABERLER