E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

TBMM’nin gündemi yeni haftada da yoğun olacak

04 Mayıs 2025 Pazar 11:38
TBMM yeni haftada yoğun mesaisini sürdürecek. Meclis Genel Kurulu’nda 112 Acil Çağrı Merkezine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda Hakimler ve Savcılar Kurulu’na seçilecek üyeler için adaylar belirlenecek. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da sunum yapacak.

Haftalık çalışmasına 6 Mayıs Salı günü başlayacak TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa Mahkemesinin iptal kararları doğrultusunda hazırlanan ve ilk 5 maddesi kabul edilen Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Meclis Genel Kurulu'nda 112 Acil Çağrı Merkezine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin görüşmeleri sürecek.

Düzenleme ile Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul eden ya da ısrarla çağrı bırakanlara  1500 lira idari para cezası verilecek. Asılsız ihbar yaparak ekiplerin sahaya yönlendirenlere 15 bin lira ceza uygulanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mevzuat hükümleri gereği yürütülen hizmetler kapsamında elde edilen gelirler, özel gelir olarak kaydedilecek. Bakanlık gelirleri yine Bakanlık bütçesi içerisinde kullanılacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) uzman ve uzman yardımcıları, sınav, yeterlilik, tez ve uzmanlığa atanma gibi hususlar bakımından Devlet Memurları Kanunu'nun ek 41. maddesindeki hükümlere tabi olarak istihdam edilecek.

Üst kademe kamu yöneticisi olarak atanacaklarda aranan hizmet süresi hesabında, 4 yıllık yükseköğrenim gördükten sonra kamu kurum ve kuruluşlarında, sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak fiilen çalışılan sürelerin tamamı dikkate alınacak.

HSK'ya üye seçilecek

Meclis komisyonlarında da yoğun mesai sürecek. Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyon, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na aday isimleri belirleyecek. Komisyonun belirleyeceği 15 aday arasından Meclis Genel Kurulu'nda Hakimler ve Savcılar Kurulu'na 5 üye seçilecek. 5 üyeden 3'ü Yargıtay, biri Danıştay üyeleri ve biri de hukuk fakültelerinin öğretim üyeleri ile avukatlar arasından belirlenecek.

Merkez Bankası Başkanı TBMM'de olacak

Plan ve Bütçe Komisyonunda da Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan sunum yapacak. Karahan'ın küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası çerçevesinde kapsamlı bir sunum gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bolu Belediyesi, Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki otel yangınına ilişkin bilgi verecek

Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, Grand Kartal Otel'deki yangınla ilgili Bolu Belediyesi yetkililerini dinleyecek.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda, kurumların 2021 ve 2022 yıllarına ait bilanço ve netice hesaplarının görüşmelerine devam edilecek.

Komisyonun, bu haftaki toplantılarında, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık A.Ş, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş ve bağlı kuruluşları ile Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş ve bağlı ortaklıklarının bilanço ve netice hesapları ele alınacak.

Dijital Mecralar Komisyonunda, Google'ın algoritma değişikliği görüşülecek.

Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

DİĞER HABERLER