DOLAR
41,46
EURO
48,74
STERLİN
56,41
GRAM
4.981,14
ÇEYREK
8.192,96
YARIM ALTIN
16.348,92
CUMHURİYET ALTINI
32.539,32

Türkiye’de bir ilk! Konya trafiği rahatlayacak: Çalışmalar sürüyor

- Güncelleme Tarihi:

 Türkiye’de bir ilk! Konya trafiği rahatlayacak: Çalışmalar sürüyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Caddesi ile Adana Çevreyolu kesişiminde bulunan Marangozlar Köprülü Kavşağı’nda sürdürülen çalışmaları inceledi. Marangozlar Köprülü Kavşağı’nda günün her saatinde çok ciddi bir yoğunluk oluştuğunu, bunu gidermek adına önemli bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Altay, “Burada inşaatı hızlı yapmak adına Türkiye’de bu açıklıkla ve bu büyüklükle yapılmış ilk yöntemi deniyoruz. Çelik parçalar fabrikada bükülmüş olarak geliyor, burada birleştiriyoruz ve basınç kuvvetiyle çalışacak bir sistem oluşturuyoruz. Gidiş-dönüş aksında hem araçlarımız için bir tünel oluşturuyoruz hem de bisiklet ve yaya yolları için tüneller oluşturuyoruz. Çelik bir tünelin içinden geçilecek bir sistem oluşuyor. Burada temel amacımız en hızlı, en güvenilir, en konforlu ulaşımı sağlayabilmek. İnşallah en kısa sürede tamamlamayı arzu ediyoruz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin trafiği rahatlatmak için Ankara Caddesi ile Adana Çevreyolu kesişiminde bulunan Marangozlar Köprülü Kavşağı'nda başlattığı yenileme çalışması tüm hızıyla sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, köprülü kavşakta devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek son durum hakkında bilgi aldı. 

"TÜRKİYE'DE BU AÇIKLIKLA VE BU BÜYÜKLÜKLE YAPILMIŞ İLK YÖNTEMİ DENİYORUZ”

Marangozlar Köprülü Kavşağı'nda günün her saatinde çok ciddi bir yoğunluk oluştuğunu ve bu yoğunluğu gidermek adına önemli bir çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Altay, "Şu anda şantiyede kesintisiz bir şekilde çalışıyoruz. Burada inşaatı hızlı yapmak adına yeni bir yöntem deniyoruz. Türkiye'de bu açıklıkla ve bu büyüklükle yapılmış ilk yöntemi deniyoruz.  Çelik parçalar fabrikada bükülmüş olarak geliyor, burada birleştiriyoruz ve basınç kuvvetiyle çalışacak bir sistem oluşturuyoruz. Amacımız en hızlı şekilde ve en şık şekilde şehrimizdeki bu sorunu gidermek. Ekipler yoğun bir şekilde gece gündüz demeden çalışıyor. Yan yollar açarak trafikteki sorunu azaltmaya gayret ettik. İnşallah tamamlandığında şehrimizdeki trafik sıkıntılarından birisini gidermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

"TEMEL AMACIMIZ EN HIZLI ŞEKİLDE, EN GÜVENİLİR, EN KONFORLU ULAŞIMI SAĞLAYABİLMEK”

Yapılan çalışmanın tekniğiyle ilgili de bilgi paylaşan Başkan Altay, "Aslında burada tünel mantığıyla bir iş yapıyoruz. Gidiş-dönüş aksında hem araçlarımız için bir tünel oluşturuyoruz hem de bisiklet ve yaya yolları için tüneller oluşturuyoruz. Çelik bir tünelin içinden geçilecek bir sistem oluşuyor. Türkiye'de ilk kez denenen bir yapı. Burada temel amacımız en hızlı, en güvenilir, en konforlu ulaşımı sağlayabilmek. İnşallah en kısa sürede tamamlamayı arzu ediyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"ŞEHRİMİZİN ALTYAPISINA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ”

Verilen rahatsızlıktan dolayı Konyalılardan anlayış bekleyen Başkan Altay, "Sabrettiğimizde sonu selamet olacak inşallah. Bu noktada günün her saatinde oluşan trafik yoğunluğu vatandaşlarımıza çok büyük bir bekleme ve trafik sıkışıklığı oluşturuyordu. Özellikle pik saatlerde yanlardan bağlantıyı trafik ekiplerimiz kapatmak zorunda kalıyor ve daha uzun mesafelere gidip İstanbul Yolu'na katılma durumu oluşuyordu. Köprülü kavşağı tamamladığımızda hem transit geçitler hem de yoncalardan bağlantılarla ilgili sorunlar çözülmüş olacak. Şehrimizin altyapısına önemli yatırımlar yapıyoruz. Bundan sonra da inşallah hem raylı sistem hatlarımızla hem de trafikte sıkıntı olan noktalarda bu tür müdahalelerle şehrimizin trafiğini rahatlatmayı amaçlıyoruz. Hayırlı olsun” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER