E-gazete
Konya'da yaz aylarıyla birlikte artan düğün etkinliklerinin trafik ve çevre düzenine olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Ercan ve Meram İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Eski'nin koordinesinde yapılan toplantıya Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Meram Belediyesi yetkilileri ve düğün salonu işletmecileri katıldı.
Uygunsuz Parklanma ve Konvoylar Gündemdeydi
Toplantının ana gündem maddeleri arasında düğün salonlarının çevresindeki uygunsuz parklanma sorunları, düğün konvoylarının trafikte oluşturduğu tehlikeler ve gürültü kirliliği yer aldı.
Katılımcılar, özellikle şehir içi trafiğin yoğun olduğu saatlerde oluşan düğün konvoylarının hem sürücüler hem de yayalar için ciddi riskler taşıdığına dikkat çekti.
Havai Fişek ve Gürültü Şikâyetleri Artıyor
Düğünlerde sıklıkla kullanılan havai fişeklerin neden olduğu rahatsızlıklar ve gürültü şikâyetleri de toplantının öne çıkan konuları arasında yer aldı. Yetkililer, havai fişek kullanımının sınırlandırılması ve yasalara uygun şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda çevre sakinlerinin bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için düğün salonlarına bilgilendirme yapılacağı belirtildi.
Otoparkların Etkin Kullanımı Sağlanacak
Toplantıda düğün salonlarına ait otoparkların etkin kullanımı konusunda farkındalık artırılması hedeflendi. Otoparkların doğru planlanması ve yönlendirme yapılması sayesinde trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi planlanıyor.
"Hiçbir Mutluluk Başkasının Huzurunu Bozmamalı"
Toplantının sonunda yapılan ortak açıklamada, düğünlerin toplum düzenine zarar vermeden coşkuyla kutlanması gerektiğine vurgu yapıldı. "Hiçbir mutluluk, başkasının huzurunu bozmamalı” anlayışıyla hareket eden Konya İl Emniyet Müdürlüğü, denetim, bilgilendirme ve iş birliğiyle toplumsal duyarlılığı artırma kararlılığını yineledi.
(Sibel Elmas)