Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara, Konya ve Aksaray çevreleri için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı yayımladı. 15 Temmuz 2025 Salı (bugün) günü saat 16.55 ile 23.59 arasında etkili olması beklenen fırtına nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Rüzgâr Hızı 80 km/saate Kadar Çıkabilir
Yapılan açıklamaya göre, Ankara'da akşam saatlerine kadar, Konya ve Aksaray çevrelerinde ise gece saatlerine kadar güney yönlerden kuvvetli rüzgâr (40-60 km/saat), zaman zaman fırtına (70-80 km/saat) etkili olacak. Bu durum; çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, toz savrulması, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi birçok riski beraberinde getiriyor.
Vatandaşlara "Fırtınadan Korunma” Uyarısı
Uzmanlar, fırtınadan korunma yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle açık alanlarda bulunulmaması, araçların ağaç altlarına park edilmemesi ve uçabilecek eşyaların sabitlenmesi yönünde uyarılarda bulundu. Uyarı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapıldı.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”