E-gazete
Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovası, tarımsal çeşitliliğiyle üretimde yine ön plana çıkıyor. Bu yıl Konya genelinde 28 bin dekar alanda kuru soğan üretimi gerçekleştirildi. Hasat sezonunun başlamasıyla birlikte tarlalarda yoğun mesai sürüyor.
Kuru soğan hasadı tüm hızıyla devam ediyor
Konya genelinde ekimi yapılan kuru soğanların hasadı, mevsimlik işçilerin yardımıyla hummalı bir şekilde devam ediyor. Traktörlerle topraktan sökülen soğanlar, işçiler tarafından tek tek çuvallara doldurularak yerel pazarlara gönderiliyor. Ürünün bir kısmı ise yurt dışına ihraç edilerek ekonomiye katkı sağlıyor.
Ekipler üreticinin yanında
Hasat süreci boyunca, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri arazi kontrollerini aralıksız sürdürüyor.
Yetkililer, denetimlerin ürün kalitesini korumak ve verimliliği artırmak açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Üreticilerimizin yanındayız, bereketli bir sezon diliyoruz.” ifadelerini kullandı.
(Mustafa İlker Şen)