DOLAR
41,82
EURO
48,70
STERLİN
56,24
GRAM
5.611,40
ÇEYREK
9.222,71
YARIM ALTIN
18.352,29
CUMHURİYET ALTINI
36.583,34

Konya’da Gazze için sessiz yürüyüş! Binler zulme dur demek için meydanlarda

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da Gazze için sessiz yürüyüş! Binler zulme dur demek için meydanlarda

Gazze'de iki yıldır süren zulüm, insanlığın en karanlık sayfalarından biri olarak tarihe geçti.

Gazze'nin acısı Konya'da yankı buldu

Konya bu akşam Filistin halkına yönelik devam eden İsrail saldırılarını protesto etmek ve Filistin'e destek vermek amacıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Vatandaşlar ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle Kılıçarslan Meydanı'ndan Mevlana Meydanı'na doğru sessiz bir şekilde yürüyüşe geçti. 

Dayanışma ve birlik mesajı

Konya sokaklarını dolduran vatandaşlar, Filistin halkına destek olmak ve yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi. Katılımcılar, zulme karşı sessiz ama güçlü bir duruş sergileyerek, "Gazze için adalet, insanlık için dayanışma” çağrısında bulundu.

Gazze'deki acı Konya sokaklarında hissedildi

Mevlana Caddesi boyunca yürüyüş sürerken, caddede savaş, ambulans, bomba ve çığlık sesleri yankılandı. Ses efektleriyle Gazze'deki savaş ortamı katılımcılara hissettirilmeye çalışıldı. Aynı zamanda alandaki hoparlörlerden yaşanan savaş ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Kırmızı ışıkla anlamlı mesaj

Mevlana Meydanı'nda ise tüm ışıklar kapatılarak yalnızca kırmızı ışık yakıldı. Bu kırmızı ışık, Gazze'de dökülen kanı temsilen yanarken, meydanda derin bir sessizlik hâkim oldu. Katılımcılar dualarla Filistin halkı için adalet ve barış diledi.

Mevlana Meydanı'ndaki yürüyüşün ardından 7 dakikalık sessizce oturma eylemi gerçekleştirildi. 

KONTV yürüyüş ve meydandaki programı naklen yayınladı. 

Kaynak: Haber Merkezi

Reklam

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER