E-gazete
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte tarımsal faaliyetler hızlandı. Sadece ekili araziler değil kırlarda da hareketlilik var. 
Toplaması zahmetli ama! 
Tıpkı mantarlar gibi doğada kendiliğinden yetişen bitkiler büyük ilgi görüyor. Özellikle herkesin çok sevdiği madımak bitkisinin de şimdi tam zamanı… 
Konya'da kırsal bölgelerde doğada kendiliğinden yetişen ama bazı yörelerde  çok bilinmeyen madımak bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle İç Anadolu ve Karadeniz'in iç bölgelerinde sevilerek tüketilen madımak Konya'nın da gözdelerinden biridir. 
Köyden indim şehre!
Daha önceleri köylerde ve kırsal mahallelerde tüketilen madımak artık şehirlerde yaşayan insanların da sofrasını süslüyor. Nisan ayında toplanmaya başlayan madımak otu porsiyonlar halinde derin dondurucularda uzun süre saklanabildiği için ekonomik bir ürün haline geldi. 
Madımak otunun faydaları! 
Kan şekerinin dengelenmesine destek olan madımak, yüksek sevideki kan şekerini normale indirmede çok etkilidir. Yemeğinin yanı sıra çayı da yapılabilen madımak çay olarak tüketildiğinde de mide ve bağırsakları rahatlatıyor. Mide ve bağırsakta oluşan hastalıkların da önüne geçen madımak etkili bir idrar söktürücüdür.
(Mustafa İlker Şen)