E-gazete
Salça yapımının zahmetli bir iş olması, hazır salça tüketimini artırsa da birçok tüketici ev yapımı salçaya yönelmeye başladı. Konserve ürün tercih etmeyenler, özellikle doğal ve katkısız ev yapımı salçaları araştırıyor.
Salçalık domates tezgahlarda
Konya'daki semt pazarlarında salça ve sos yapımında sıklıkla tercih edilen Bursa domatesi tezgahlarda yerini aldı. Domatesin bol olduğu bu dönemde, Bursa domatesi sonbahara kadar tezgâhlarda yerini koruması bekleniyor.
Konya'da ev yapımı salça fiyatı belli oldu
Evde salça yapma imkânı olmayanlar ise hazır konserve yerine ev yapımı salçaları tercih ediyor. Konya'da ev yapımı domates salçasının kilogram fiyatı 90 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Fiyatlar, salçanın yapımında kullanılan domatesin cinsine, katkı maddesi içermemesine ve üretim koşullarına göre farklılık gösterebiliyor.
(Mustafa İlker Şen)