Yaptığı sayısız hayırla bilinen iş insanı Halil İbrahim Sayar'ın 106.yaşına girmesi münasebetiyle Konya Aydınlar Ocağı tarafından kutlama programı düzenlendi.
Beytahtı'nda yapılan ve Emekli Vali Ali İhsan Su, önceki dönem Konya milletvekili Mustafa Kabakcı, Emekli Müftü Mehmet Emin Parlaktürk, Din-Bir-Sen Konya Şubesi Başkanı Ali Bitim, emekli din görevlisi Abdullah Uçar, Aydınlar Ocağı Başkan Yardımcısı Mustafa Sinan Ümit, yönetim kurulu üyesi Salih Sedat Ersöz ve Kamber Haşmet Sayar gibi isimlerin katıldığı programda bir konuşma yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü programın tertip edilmesinde başkan yardımcısı Mustafa Sinan Ümit'in muharrik faktör olduğunu ifade ederek, "Konya'nın efsane ismi, yaşayan tarih, büyük hayırsever iş insanı Halil İbrahim Sayar amcamız 105 yaşını doldurup 106 yaşından gün aldı. Hacıveyis Camiinin tadilatı sırasında merhum Hacıveyiszade Hocaefendi'nin iltifatına mazhara olan Sayar amcamız o gün bugün, yetmiş beş senedir kameri aylardaki oruçları da ihmal etmeden tutarak bu alanda da bir rekorun sahibidir” dedi.
Sayar'ın her daim zinde ve sağlıklı olmasını bu oruçlara atfettiğinin altını çizen Güçlü "Konya olarak kendisine çok fazla borcumuz var. Ödeyemeyiz ama biz Aydınlar Ocağı olarak, bu gibi programlarla bir nebze olsun bu borcu ifa etmeye gayret ediyor, kendisine teşekkürlerimizi sunarak, Allah'ın ona daha nice hayırlı hizmetlerde bulunmayı nasip etmesini diliyoruz” diye konuştu.
Hayırsever iş insanı Halil İbrahim Sayar da kendisi için düzenledikleri program için Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü ve ekibine teşekkür ederek "Böyle arkadaşlar, dostlar kazandığımız için Allah'a şükrediyorum” dedi.
Konya'nın meşhur âlimlerinden Hacıveyiszade Mustafa Efendi ile babasının adını taşıyan Hacıveyis Caminin tamiratında işçi olarak çalıştığı 1950 yılında tanıştığını da anlatan Sayar "Hoacefendi benim için duada bulunup kameri aylardaki oruçları tutmamı tavsiye etti. O günden beri haftanın pazartesi ve perşembe günleriyle kameri ayların 13, 14 ve 15. günlerinde oruç tutmaya devam ediyorum. Bu da ayda on bir güne tekabül ediyor. İşlerimizde ve sağlığımızda zannediyorum bunun bereketini görüyoruz” diyerek sözlerinin tamamladı. Sayar, yaptığı hayır sayısının sorulması üzerine de "Hayır işidir, dedik ve çetelesini tutmayıp Allah'a bıraktık” diye cevap verdi.
Konuşmaların ardından, Emekli Müftü Mehmet Emin Parlaktürk dua ederken, hayırsever iş insanı Halil İbrahim Sayar hazırlanan pastayı kılıç ile kesti.
Halil İbrahim Sayar, Cumhuriyetin ilanından önce 16 Ekim 1920 tarihinde dünyaya gelmesine rağmen ailesi tarafından 24 Ekim 1923'de nüfusa kaydettirildi. Cumhuriyet döneminde yaşanan bütün olaylara tanıklık ederek adeta Türkiye'nin canlı hafızalarından biri olan Sayar ömründe ikinci asırdan beş yılı geride bırakırken istirahat kurallarına riayet ederek her gün Organize Sanayiindeki iş yerine gitmeyi ihmal etmiyor.
(Cumali Özer)