Kaza, akşam saatlerinde Üniversite Mahallesi Kızılay Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cengiz Han K. (27) idaresindeki 70 ACD 978 plakalı otomobil, aynı yönde seyreden Halil İbrahim Ceylan'ın kullandığı 70 ACB 563 plakalı motosiklete arkadan çarptı.

Çarpışmanın şiddetiyle motosiklet yaklaşık 50 metre sürüklendi. Kazada motosiklet sürücüsü Halil İbrahim Ceylan ile motosiklette bulunan 7 yaşındaki oğlu M.E.C. yola savrularak yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı baba ve oğlu, ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Halil İbrahim Ceylan, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 7 yaşındaki oğlunun ise sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Alkollü sürücü gözaltına alındı
Polis ekiplerince yapılan kontrolde otomobil sürücüsü Cengiz Han K.'nin 2,32 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücü, polis ekiplerince gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.
Karaman'da görev yapıyordu
2011 yılı Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan Halil İbrahim Ceylan'ın, Karaman İl Sağlık Müdürlüğünde Çevre Sağlığı Teknisyeni olarak görev yaptığı öğrenildi.
Ceylan'ın vefat haberi sevenlerini ve mesai arkadaşlarını yasa boğdu.

Halil İbrahim Ceylan'ın cenazesinin 14 Ağustos 2026 Cuma günü Konya Hoca Cihan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA