DOLAR
47,885 TL
EURO
55,121 TL
STERLİN
64,774 TL
GRAM
6.658 TL
ÇEYREK
10.874 TL
YARIM
21.681 TL
CUMHURİYET
43.028 TL

NEÜ’de 3 haftalık teknoloji maratonu tamamlandı

 NEÜ’de 3 haftalık teknoloji maratonu tamamlandı
Necmettin Erbakan Üniversitesi Milli Teknoloji Atölyesi’nde 3 haftadır başarıyla sürdürülen TÜBİTAK Milli Teknoloji Atölyeleri Lise Yaz Okulu Programı, düzenlenen törenle tamamlandı.

Lise öğrencilerinin temel üretim becerileri kazanmasını, yapay zekâ ve dijital üretim teknolojileriyle tanışmasını ve proje geliştirme süreçlerinde deneyim edinmesini sağlayan programın sertifika törenine, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz katıldı.

Programın sertifika töreninde konuşan NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, "27 Temmuz tarihinde büyük bir heyecanla kapılarını açtığımız yaz okulunu, bugün itibarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Geride bıraktığımız 3 hafta boyunca toplam 9 farklı modülde, 36 saatlik yoğun ve nitelikli bir eğitim maratonunda, alanında uzman akademisyenlerimizin rehberliğinde çok önemli bir yolculuk yaptık. Bu süre zarfında öğrencilerimiz 3 boyutlu modellemeden yapay zekaya, robotik kodlamadan proje geliştirmeye kadar uzanan geniş bir yelpazede hem teorik altyapı kazandılar hem de bizzat uygulama yaptılar” dedi.

TÜBİTAK Milli Teknoloji Atölyeleri Lise Yaz Okulu Programı'nda eğitim alan öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Hidayet Oğuz, "Yaz tatillerini boş geçirmek yerine merak etmeyi, araştırmayı, üretmeyi ve problem çözmeyi seçtiniz. Sizler, ülkemizin "Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonunun en taze, en dinamik temsilcilerisiniz” diye konuştu. 

Kazanılan başarıların arkasında büyük emeklerin olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Oğuz konuşmasını şu şekilde bitirdi: "Üniversitemizin imkanlarını öğrencilerimiz için seferber eden değerli rektörlüğümüze, büyük bir özveriyle dersleri yürüten, bilimi sevgiyle harmanlayan kıymetli akademisyenlerimize ve her an çocuklarının arkasında durarak onları destekleyen değerli velilerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

TÜBİTAK Milli Teknoloji Atölyeleri Lise Yaz Okulu Programı

TÜBİTAK desteği ile yürütülen 3 haftalık program kapsamında öğrenciler; atölye ve iş sağlığı güvenliği, temel ölçme tekniği ve atölye uygulamaları, dijital tasarım ve modelleme temelleri, 3D yazıcı kullanımı ve dijital üretim, arduino ile elektronik ve programlama, yapay zeka araçları, yapay zeka destekli yenilikçi proje geliştirme, prototipleme ve takım çalışması ve proje raporlama ve sunum teknikleri alanlarında teorik ve uygulamalı eğitimler alarak teknoloji üretme kültürünü deneyimleme fırsatı buldu. 

(Ali Asım Erdem)

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER