E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da hayvanlar tek tek yakalandı! Aşılama ve sağlık taraması yapıldı

24 Nisan 2024 Çarşamba 11:19
Türkiye’nin tarımsal üretimin belli bir bölümünü karşılayan Konya, hayvan yetiştiriciliğinde de söz sahibi.

Türkiye genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin en çok geliştiği şehirlerden birisi olan Konya'da Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından hayvancılık işletmelerine teknik destek sağlanıyor.

Küçükbaş hayvan sayısı her geçen gün artıyor

Konya'da küçükbaş hayvan yetiştiriciliği her geçen gün artıyor. Konya'da sadece küçükbaş hayvancılık ile geçimini sağlayan binlerce vatandaş var. Küçükbaş hayvancılığın yanı sıra büyükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde de öne çıkyor.

Aşılama, kimliklendirme ve sağlık taraması işlemleri yapıldı

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü,  küçükbaş hayvancılık işletmelerinde aşılama, kimliklendirme ve sağlık taraması işlemleri yapılıyor. Konya genelinde bulunan küçükbaş hayvanlara ve çoban köpeklerine bulaşıcı hayvan hastalıklarına karşı programlı koruyucu aşılama çalışması ve yeni doğan hayvanlarda kimliklendirme çalışmaları ara vermeksizin devam ediyor.

Müdürlüklere başvurun çağrısı!

Çalışmalar esnasında besicilerin sorunları dinlenmekte ve hayvan sağlığı personelince teknik destek sağlanıyor. Hayvancılık İşletmelerinde karşılaşılan herhangi bir problemle ilgili üreticilerin müdürlüklere başvurabileceğini Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hatırlattı.  

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER