Konya'nın Ilgın ilçesinde dün akşam etkili olan yağış sırasında Avdan Mahallesi'nde Fatih Soy'a ait 93 koyun sürüden ayrılarak kayboldu. Durumu fark eden hayvan sahibi hemen jandarma ekiplerine haber verdi.
Jandarma Harekete Geçti
İhbar üzerine Ilgın İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri kısa sürede bölgeye gelerek arama çalışmalarına başladı. Ekipler, teknolojiden yararlanarak drone desteğiyle kaybolan koyunların izini sürdü.
20 Kilometre Uzakta Bulundular
Drone ile yapılan tespit sonucunda sürü, kayboldukları noktadan yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Orhaniye Mahallesi'nde bulundu. Koyunların tamamının sağlıklı olduğu belirlendi.
Sahibine Teslim Edildi
Sağ salim bulunan küçükbaş hayvanlar sahibine teslim edildi. Koyunların sahibi Fatih Soy, jandarma ekiplerinin hızlı ve teknolojik müdahalesi sayesinde sürüsüne kavuştuğunu belirterek ekiplere teşekkür etti.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”