E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da piknik keyfi faciayla bitti! İki kız kardeş derede hayatını kaybetti

10 Ağustos 2025 Pazar 17:07

Konya'nın Derebucak ilçesindeki Balatini Mağarası bölgesinde girdikleri derede kaybolan iki kız kardeşin cansız bedenine ulaşıldı.

Edinilen bilgilere göre, Konya'dan piknik amacıyla Balatini Mağarası'na gelen ailenin 14 yaşındaki kızı C.N.O. ile 16 yaşındaki ablası S.N.O., mağara çevresinde girdikleri derede kısa sürede suda gözden kayboldu. İddiaya göre, dereye ilk giren ve suda çırpınan kardeşi C.N.O.'yu kurtarmak isteyen ablası S.N.O. da suya atladı ancak o da akıntıya kapılarak kayboldu.

OLAY YERİNE ÇOK SAYIDA EKİPLER SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kayalıkların kenarındaki derede girdaba kapıldıkları değerlendirilen kardeşleri bulmak için dalgıç ekipleri olay yerine yönlendirildi.

CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Dalgıçların başlattığı arama çalışmaları sonucunda iki kardeşin cansız bedenine ulaşıldı. Suda boğuldukları belirlenen kardeşlerin cenazeleri, savcılık incelemesinin ardından otopsi için Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DİĞER HABERLER