E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da seveni çok! Bir dönüm eken 2,5 milyon lira kazanıyor

Fatih Bayram
İnternet Editörü
Konya’da seveni çok Bir dönüm eken 2,5 milyon lira kazanıyor
29 Mayıs 2025 Perşembe 16:09

Bereketli Konya Ovası, buğday ve arpa üretimi ile tahıl ambarı unvanını kazansa da üretim çeşitliliği bir hayli geniş… 

Rekorlar şehri Konya!

Konya, 13 farklı tarım ürününün üretiminde Türkiye lideri konumunda bulunuyor. Havuçtan fasulyeye, mısırdan laleye kadar ulaşan zenginlik yeni ürünlerin denenmesiyle daha da büyüyecek. Kenevir, aronya, kurt üzümü, böğürtlen gibi yüksek gelir imkanı sağlayan ürünler de Konya'da sevildi. 

Salep neden yok?

Kilo fiyatı 3 bin TL'ye yükselen, topraktan çıkan altın olarak isimlendirilen salep bitkisi Konya'da pek bilinmiyor. Konya'da salep tarımı yapılmasa da salep oldukça sevilen bir içecek olduğundan bol bol tüketiliyor. 

1 dönüm eken 2 buçuk milyon kazanıyor!

Salep üretimi yapılan bölgelerde, üretimin artırılması için yüksek kazanç garantisi veriliyor. Devlet desteği ile yapılan üretimler de var. Konya'nın alternatif ürünler listesine hiç girmeyen salep, sadece kafe menülerinde yazıyor.

DİĞER HABERLER