E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da tek ve yerini bilmeyen yok! İlk akla gelen yer orası

İnternet Editörü
29 Mart 2024 Cuma 11:24

250 derecelik sıcaklıkta pişiriliyor, içerisinde ise hiç katkı malzemesi bulunmuyor. Konya'da geleneksel yöntemlerle bakır tepside yapılan tel kadayıf, Ramazan ayında vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Sadece un ve su!

İçerisinde hiçbir katkı maddesi de bulunmayan sadece un ve sudan oluşan karışım en az 250 derecelik kızgın tepside pişirilmeye bırakılıyor.

60 yaşındaki Hakan Güvez, Konya'da Tarihi Bedesten Çarşısı'ndaki küçük imalathanesinde 45 yıldır tel kadayıfı üretiyor.

Konya'da geleneksel yöntemlerle bakır tepside yapılan tel kadayıf, Ramazan ayında vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Ramazanda sofraları süsleyen tel kadayıf her bütçeye uygun olmasından dolayı iftarların da vazgeçilmez tatlısı arasında…

Konya'da tek kaldı!

Konya'da Hakan Güvez'den başka tel kadayıfı döken usta ne yazık ki yok.

Mesleğini öğretecek çırak bulmaktan zorluk çektiğini belirten Hakan Usta, yetkililerden bu konuda destek bekliyor.

DİĞER HABERLER