E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da zehir tacirlerine geçit yok! 34 kişi tutuklandı

30 Haziran 2025 Pazartesi 13:22
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir hafta içerisinde il genelinde gerçekleştirilen çalışmalarda uyuşturucu ticareti ve kullanımına yönelik 39 başarılı operasyona imza atıldı.

Yapılan operasyonlarda 14.321 adet sentetik ecza hap, 1.716,74 gram sentetik kannabinoid, 943 adet ecstasy, 294 adet captagon, 168,45 gram bonzai hammaddesi, 26 adet peçeteye emdirilmiş sentetik kannabinoid, 24 kök hint keneviri, 14,38 gram metamfetamin, 8,5 gram eroin, 4 adet LSD, 3,68 gram esrar, 0,31 gram kokain, 2 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 7 adet fişek ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 37.450 TL ele geçirildi.

Uyuşturucu madde kullanmak ve ticaretini yapmak suçlarından 72 şüpheli şahsa adli işlem uygulandı. Bu şahıslardan 21'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 kişinin işlemleri ise devam ediyor.

Ayrıca uyuşturucu suçlarından haklarında arama kararı bulunan 20 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi, 13 kişi tutuklandı. Böylece bir haftalık süreçte toplamda 34 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER