E-gazete
Konya'nın güney ilçelerinde özellikle de dağlık bölgelerde yetişen çalının meyvesi değil yaprağı yeniyor. 
Şimdi tam mevsimi! 
Konya'nın dağlık bölgelerinde yetişen karamuk çalısı bu yıl yapraklarını açtı. Konya'da meyvesinden çok yaprağı sevilen bu çalı için dağ tepe dolaşanlar var. 
Pilavı çok seviliyor!
Çiğ olarak tüketilebilen karamuk, yöresel yemeklere de lezzet katıyor. Özellikle mevsiminde pişirilen karamuklu pilav Konya'da çok sevilen bir yemek… Hafif ekşi tadı ve biraz da dişe gelen sert ve dikenli yapısıyla kolayca ayırt edilebilen karamuk çalısı sarp bölgelerde daha çok görülüyor.
Şehirde yaşayanlara gönderiyorlar!
Köylerde yaşayanlar taze karamuk yapraklarını toplayıp temizledikten sonra şehirde yaşayan akrabalarına da gönderiyor. Dar gelirliler de ücret karşılığı karamuk siparişi alıp topluyor. 
Zaman daralıyor!
Mayıs ve Haziran ayları boyunca karamuk mesaisi devam ediyor. . Zamanla kartlaşan ve meyveleri olgunlaşmaya başlayan karamuklar toplanmıyor. Konya'da pek tercih edilmese de karamuk meyvesi de çok faydalı bir ürün. Kurutulup hoşafı yapılabilen karamuk meyvesi aktarlarda satılıyor.