E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’ya kuvvetli yağış geliyor! Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı: Fırtına bekleniyor! | Konya’da bugün, yarın ve 5 günlük hava

25 Mart 2024 Pazartesi 09:47
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya dahil 23 ile sarı kodlu uyarı verdi. İstanbul Valiliği, bugün kentte beklenen fırtına nedeniyle vatandaşlara tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Mart ayı biterken "kapıdan baktırmaya" devam ediyor.

Yurdun bazı kesimlerinde soğuk ve yağışlı hava etkisini halen gösterirken, bu hafta başından itibaren İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Ege'de bazı iller için fırtına uyarısı yapıldı.
Fırtına, sabah saatlerinden itibaren etkisini gösterecek

Konya'ya sağanak geliyor

Konya ve 31 ilçe için güncel hava tahmin raporları paylaşıldı. Buna göre Konya'ya 28 Mart Perşembe ve 29 Mart Cuma günleri sağanak geliyor. 31 ilçede etkili olması beklenen yağışlar öncesinde vatandaşlar uyarıldı.

Konya ve 31 ilçede 5 günlük hava

Konya'ya sarı kod ile uyarı yapıldı! 

Konya dahil sarı kodlu uyarı yapılan iller şöyle sıralandı:

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak, Yalova

Kuvvetli yağış uyarısı

Konya, İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük cevrelerinde kuvvetli beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

(Sibel Elmas)

DİĞER HABERLER