E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Ankara Polatlı il olursa Konya ve Eskişehir’deki bu ilçeler bağlanacak!

13 Ocak 2024 Cumartesi 09:11
Ankara’da il olmaya aday olarak gösterilen Polatlı ilçesi il olduğu takdirde Konya ve Eskişehir’den bazı ilçelerin Polatlı’ya bağlanılması bekleniliyor.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il" açıklamasının ardından il olmak isteyen ilçelerde heyecan arttı. İl olmak isteyen Ankara'nın Polatlı ilçesi ise il olma potansiyeli yüksek olan ilçelerin arasında gösteriliyor.

Polatlı il olursa Eskişehir, Ankara, Afyon ve Konya'nın sınırları değişebilir

Nüfusu, il merkezine uzaklığı, ekonomik yapısı ve ulaşımı ele alındığında il olma potansiyeli yüksek olan Polatlı,  il olduğu takdirde Ankara'dan ve yakınında bulunan Konya, Eskişehir ve Afyon'dan bazı ilçelerin ve mahallelerin Polatlı'ya bağlanılması bekleniliyor.

Konya'da 3 ilçe Eskişehir'de ise 1 ilçe Polatlı'ya komşu

Konya ile sınır komşusu olan Polatlı'ya Konya'nın bazı ilçeleri çok yakın. Ankara il merkezine yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta bulunan Polatlı, coğrafi konumu nedeniyle Konya'nın 3 ilçesine, Eskişehir'in ise bir ilçesine ve Afyon'daki bazı mahallelere de yakın bir konumda bulunuyor.

Polatlı'ya hangi ilçeler bağlanacak?

İl olma potansiyeli yüksek olan Polatlı, il olduğu zaman yakınında bulunan Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi, Konya'nın Çeltik ilçesi ve Afyon, Eskişehir ve Konya'dan da bazı mahallelerin de Polatlı'ya bağlanılması ön görülüyor. Polatlı il olduğu takdirde kendi mahallelerinin de ilçe olması ve Ankara'nın Haymana ilçesinin de Polatlı'ya bağlanılması bekleniliyor.

Konya'da Çeltik Polatlı'ya daha yakın

Eskişehir'de Sivrihisar, Konya'da Çeltik ve Ankara'da ise Haymana Polatlı'ya en yakın olan ilçeler arasında yer alıyor. Yunak ve Kulu, Çeltik'e göre Polatlı'ya daha uzak bir mesafede bulunması Çeltik'i bir adım daha öne çıkarıyor.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER