E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Kırklareli’nde köydü Tekirdağ’da ilçe oldu!

15 Ocak 2024 Pazartesi 17:32
Tekirdağ’ın ticari ve sanayi olarak gelişmiş olan ilçesi, eskiden Kırklareli’nde köy statüsündeydi.

Türkiye'nin kuzeybatısında bulunan bir yer olan Tekirdağ, coğrafi yapısı nedeniyle İstanbul, Edirne, Çanakkale ve Kırklareli ile sınırları bulunuyor. Türkiye'nin 30 büyükşehrinden biri olan Tekirdağ, Kırklareli'ne yakınlığıyla da biliniyor.

EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ YERLEŞİM YERİ

Hatta zamanında Kırklareli'ne bağlı bir köy olan Çerkezköy, yakın konumu nedeniyle Tekirdağ'a bağlandı. Ticari ve sanayi olarak sürekli gelişim hâlinde olan Çerkezköy, İstanbul ve komşu ilçesi Çorlu'dan sonra Türkiye Trakya'sındaki en büyük üçüncü yerleşim yeri.

KIRKLARELİ'NDEN AYRILDI TEKİRDAĞ'A BAĞLANDI

Kurtuluş savaşı yıllarından Bulgarlar ve Yunanlar tarafından sürekli işgale uğrayan Çerközköy ilçesi, kurulduğu yıldan itibaren Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlıydı. 1914 yılında Kırklareli'nin Saray Kazasına bağlanan Çerkezköy, 15 Ekim 1923 yılında Saray ilçesi ile birlikte Tekirdağ'a bağlanan Çerkezköy, 1 Nisan 1958'de ilçe oldu.

EKONOMİSİ TİCARET VE SANAYİYE DAYANIYOR

1970'li yıllara kadar tarıma dayalı ekonomisi olan Çerkezköy ilçesi, günümüzde Tekirdağ'ın ticari ve sanayi bakımından en gelişmiş ilçelerinden biri olarak kabul ediliyor. Tarım sektöründe düşüş yaşayan Çerkezköy'ün genel ekonomik yapısı sanayi ağırlıklıdır. Tarımla uğraşan aile sayısı ise bin 200 civarına geriledi.

NÜFUSUNUN ÇOĞUNLUĞU ERKEKTEN OLUŞUYOR

En son TÜİK verilerine göre yaşayan 196 bin 736 kişiden 101 bin 592'si erkek, 95 bin 144'ü ise kadındır. Erkek nüfusun Çerkezköy'de daha ağırlıklı olması fabrikalarda çalışmaya gelen erkeklerin sayısının daha fazla olmasından kaynaklanıyor.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER