E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Yurt dışından getirilen telefon kullanımlarında yeni gelişme!

03 Nisan 2024 Çarşamba 00:01
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi resmi X sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda yurt dışından Türkiye’ye getirilen telefonların kullanım sürelerine ilişkin yenilikten bahsedildi. Yurt dışından getirilen telefonlar kaç gün kullanılabiliyor? Kullanım süresi uzatılabilir mi?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi resmi X hesabı üzerinden yurt dışından getirilen telefonların kullanım sürelerine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile kullanıcılara kolaylık sağlayacak yeni bir özellik duyuruldu.

Kullanım süresi uzatılabilir!

Yurt dışında ikamet eden ve Türkiye'ye gelmiş bir vatandaşın beraberinde getirdiği telefonların kayıtsız kullanım süresi 120 gün olarak bilinmekte. Yani 120 gün sonra telefon kapanmakta. Yapılan son açıklamalarda kayıtsız telefon kullanım sürelerine ilişkin kolaylık sağlayacak yeni bir özellikten bahsedildi.

Açıklanan habere göre 120 günlük kayıtsız telefon kullanım süresi e-devlet üzerinden uzatılabilecek. Süre uzatma işlemi yalnızca 2 defaya mahsus olarak ve en fazla 30'ar günlük olarak yapılabilmektedir. Bu süre uzatma işlemi ile kayıtsız telefon kullanım süresi 120 günden 180 güne çıkarılabilmektedir.

DİĞER HABERLER