E-gazete
Temizlik insanın olmazsa olmaz yapması gereken işlerden birisidir. Her şeyin temizliği yapıldığı gibi bulaşıkları da mikroplardan arındırmak gerekir. Bulaşık süngeri mutfakta büyük bir öneme sahip eşyalardan birisidir. Peki, bulaşık süngerine bir kaşık tuz dökmeyi hiç düşündünüz mü? 
 
Bulaşık süngerini haftada en az iki kez temizlemek gerekir. Bunun için tuz ve sirke kullanmak çok önemlidir. 
BULAŞIK SÜNGERİNE TUZ DÖKÜNCE NE OLUR?
Bulaşık süngerine tuz dökmek ilk başta herkese garip gelen bir şey olabilir. Ama düşündüğünüzün aksine çok faydalı ve pratik bir şeydir. Tuz denilen madde dezenfektan ve mikrop kırıcı özelliği ile bilinen doğal bir anti bakteriyel hücreler barındırır.
Bulaşık süngerine tuz dökmek bakteri ve mikroplara çevresel bir etki yaratmış olursunuz. Bu çevresel etki, bakterilerin büyümesini ve yayılmasını önlediği kadar mutfakta eşyalar arası bulaşma riskini de en aza indirmiş olur. 
SİRKE MUTFAKTA NE İŞE YARAR?
Bir diğer mikrop kırıcı malzeme ise sirkedir. Antibakteriyel  özelliği ile bilinen sirke, tuz maddesi ile yan yana geldiğinde dezenfektan ve mikrop kırıcı özelliğini daha çok arttırır. Sirke ayrıca süngere geçen yemek kırıntıları, kötü kokuları ve yağ lekelerini söker atar.