DOLAR
40,14
EURO
46,88
STERLİN
54,54
GRAM
4.280,84
ÇEYREK
7.034,64
YARIM ALTIN
14.070,28
CUMHURİYET ALTINI
28.009,87

NEÜ Press’ten Dünyanın En Büyük Akademik Yayıncısıyla 7 Uluslararası Dergide İş Birliği

- Güncelleme Tarihi:

 NEÜ Press’ten Dünyanın En Büyük Akademik Yayıncısıyla 7 Uluslararası Dergide İş Birliği
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), bilimsel yayıncılık alanında Türkiye’de bir ilke imza atarak NEÜ Press bünyesindeki 7 uluslararası akademik dergiyi, dünyanın en büyük akademik yayıncısı Elsevier ile iş birliği çerçevesinde Digital Commons platformuna taşıdı.

NEÜ Press, bu geçişle birlikte Elsevier Digital Commons platformuna entegre olan Türkiye'deki ilk akademik yayınevi oldu. Bu stratejik hamle, NEÜ'nün bilimsel üretim kapasitesini, dijital yayıncılık vizyonunu ve küresel erişim hedeflerini aynı anda gerçekleştirdiğini gösterdi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan NEÜ Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, "NEÜ Press, Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren, bilimsel kitap ve dergi yayıncılığında uzmanlaşmış kurumsal bir akademik yayınevidir. NEÜ Press'in temel misyonu, Türk akademisinin evrensel bilimle daha güçlü bir şekilde entegre olmasını sağlamak, araştırmacılara yayın süreçlerinde sürdürülebilir, şeffaf ve dijital çözümler sunmak ve üniversite yayıncılığında uluslararası endekslerde daha görünür hale gelmektir. NEÜ Press, sadece ulusal çapta değil, uluslararası akademik topluluğa da hitap eden çok dilli yayınlar üretmektedir. 32 hakemli uluslararası akademik dergiye sahip NEÜ Press'te 500'den fazla akademik kitap yayınlandı ve 2 binin üzerinde makale ve bilimsel çıktı alındı. Düzenli olarak yürütülen yayıncılık eğitim programları ile faaliyetlerini sürdüren NEÜ Press, Türkiye'nin yükselen üniversite yayınevlerinden biri haline geldi” dedi.

Yayınlar Daha Geniş Akademik Kitleye Ulaşacak

NEÜ Press'in, Elsevier Digital Commons platformuna geçişinin sağlayacağı faydalardan da bahseden Kaleci, "Elsevier Digital Commons, dünya genelinde birçok saygın üniversite ve araştırma kurumunun tercih ettiği, açık erişim, etki gücü ve indekslenebilirlik açısından gelişmiş özellikler sunan bir bilimsel yayın platformudur. Bu stratejik iş birliği sayesinde yayınlarımız daha geniş bir akademik kitleye ulaşacak. Uluslararası dizinlerde görünürlük ve atıf alma potansiyeli artacak. Dijital yayıncılıkta kalite ve güvenilirlik çıtası yükselecektir. NEÜ Press'in, Elsevier Digital Commons platformuna geçişi ile birlikte NEÜ Press yayınları artık küresel erişime sahip, OAI-PMH, Crossref, ORCID, DOI gibi akademik protokollerle entegre, Google Scholar, Scopus ve WoS dizinleriyle daha uyumlu, altmetrik ve atıf verilerine dayalı analiz imkânı sunan, yüksek görünürlük ve etki faktörü artırımı sağlayan bir yayın altyapısına sahip oldu” diye konuştu.

Türkiye'deki Tüm Üniversiteler İçin Yol Gösterici Bir Model

NEÜ Press ve NEÜ Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü'nün gerçekleştirdiği bu çalışmanın yalnızca Necmettin Erbakan Üniversitesi için değil, Türkiye'deki tüm üniversiteler için yol gösterici bir model niteliğinde olduğunu ifade eden Dr. Kaleci şu şekilde konuştu: "Yayıncılık alanında dijitalleşme, açık erişim ve etki faktörü odaklı stratejilerin başarıyla hayata geçirilmesi, Necmettin Erbakan Üniversitesinin akademik dünyadaki konumunu her geçen gün daha da güçlendirmektedir. Bu vesileyle Üniversitemiz, ulusal akademik yayıncılığın dijital dönüşümüne liderlik etmeye ve örnek olmaya devam edeceğini bir kez daha ortaya koymuştur. Üniversitemizin yayıncılık politikası, üniversitenin eğitim, araştırma ve topluma hizmet üçgeninde ulusal ve uluslararası etkisini artırmayı hedeflemektedir. Yayıncılık yalnızca bilim üretimini değil, bu bilimin doğru biçimde dolaşıma sokulmasını da kapsayan bir sorumluluktur. Bu anlamda NEÜ Press'in bu yenilikçi adımı, diğer üniversitelere de örnek teşkil edecek niteliktedir. Üniversitemiz, bundan sonraki süreçte yeni dergilerle portföyünü genişletmeyi, uluslararası açık erişim ağlarına daha fazla entegrasyon sağlamayı, yayıncılıkta global partnerlikler kurmayı ve akademik üretkenliği teşvik eden politikaları desteklemeyi amaçlamaktadır.”

NEÜ Press çatısı altında Elsevier Digital Commons platformuna geçiş yapan 7 uluslararası akademik derginin isimleri ise şu şekilde: Journal of Pediatric Infectious Diseases, Journal of Pediatric Neurology, Journal of Pediatric Epilepsy, Journal of Pediatric Genetics, Journal of Pediatric Intensive Care, Journal of Child Science, Mathematical Modelling and Numerical Simulation with Applications (MMNSA).

(Sibel Elmas)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER