Çevrim içi, yüz yüze ve hibrit eğitim modelleriyle kursiyerlerine hizmet veren SELÇUKSEM, farklı meslek gruplarına yönelik verdiği Bilirkişilik Temel Eğitimi ile yoğun ilgi görüyor.
SELÇUKSEM Müdürü Prof. Dr. Erkan Akgöz, Sürekli Eğitim Merkezi olarak bilirkişilik temel eğitim ve yenileme eğitimlerinin yoğun bir katılımla devam ettiğini söyledi.
Türkiye'de ilk bilirkişilik temel eğitimi veren kurumlar arasında yer aldıklarını, eğitime kısa sürede çok yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Akgöz, "Bilirkişilik temel eğitimlerine 5 yıllık meslek tecrübesine sahip olan herkes katılabilir. Kayıt yaptıran kursiyerlerimiz Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin dört farklı sınıfında eş zamanlı olarak eğitimlerine devam ediyor. Eğitimlerimiz bir grupta 12 saati teorik, 12 saati de uygulamalı olmak üzere toplam 24 saat veriliyor. Alanında uzman ve deneyimli hocalarımızın eğitim verdiği kurslarımız; Şırnak, Afyon, Aksaray olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen kursiyerlerimizin katılımıyla devam ediyor” diye konuştu.
Yakın zamanda ASELSAN personeline yönelik "Eğiticilerin Eğitimi” kapsamında kurs düzenlediklerini belirten Akgöz; İflas İdare Memurluğu Temel Eğitimi, Arabuluculuk, Uzlaştırıcı, Suni Tohumlama, Finansal Okuryazarlık gibi yüz yüze eğitimlerle birlikte farklı kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların talepleri doğrultusunda çok sayıda çevrim içi (online) eğitim programları da hazırladıklarını aktardı.
"UZUN YILLAR BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİNİN AÇILMASINI BEKLEDİM”
Bilirkişilik Temel Eğitimi Kursiyeri Süleyman Tuğrul Tekkanat da yaklaşık 6 yıldır bilirkişilik temel eğitimlerinin açılmasını beklediğini, yeni yönetmeliğin çıkmasıyla birlikte kayıt yaptırıp eğitimleri almaya başladığını anlattı. Bilirkişiliğin Türk adalet sisteminin önemli bir parçası olduğunu dile getiren Tekkanat, "Uzun yıllardır eğitimin verilmemesiyle birlikte alanda ciddi bir bilirkişi açığı ortaya çıkmaya başlamıştı. Bu eğitimin açılmasıyla birlikte hızlı bir şekilde açığın kapanacağını düşünüyoruz. Böylelikle Türk adalet sistemine de ciddi bir katkı sağlanacağını umuyoruz” dedi.
Bilirkişilik Temel Eğitimi Kursiyeri Tuğba Negiz ise iş güvenliği uzmanı olarak görev yaptığını belirterek iş kazaları ve meslek hastalıkları özelinde bilirkişi ünvanıyla hukuka katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi.
Kaynak: Haber Merkezi