DOLAR
39,58
EURO
45,64
STERLİN
53,81
GRAM
4.382,92
ÇEYREK
7.197,47
YARIM ALTIN
14.395,94
CUMHURİYET ALTINI
28.658,22

Adana’da salçalık biberin fiyatı belli oldu!

 Adana’da salçalık biberin fiyatı belli oldu!
Yaz sezonun açılmasıyla birlikte Adana’da salçalık biberlerin hasadı başladı.

Verimli tarım arazilerine sahip olan Adana'da kapya biberin hasadı başladı. Mutfakların vazgeçilmezi olan kapya biber genellikle salça yapımında kullanılıyor. Hasadı başlayan kapya biberin tarlada satış fiyatı belli oldu.

Adana'da salçalık biberin satışı başladı

Adana'da biber satışı başladı. Yüzde 70 salça verimi olan salçalık kapya biberinin fiyatı ise salça yapacak ev hanımlarının merak konusu oldu. Hem sağlığa faydası hem de yemekleri tatlandırmasıyla öne çıkan kapya biberin hasadı ve satışı başladı.

Kapya biberinden daha çok salça elde ediliyor

Salçalık kapya biber, oldukça hassas bir üründür ve hasat zamanında toplanması önemlidir. Genellikle 10 kilogram biberden 3 kilogram salça elde edilirken, 10 kilogram kapya biberinden 7 kilogram salça üretilebiliyor. Bu durum, Kapya biberini daha da değerli kılan bir faktör oluyor.

Salçalık biberin fiyatı belli oldu!

Adana'da tarlada kilosu 15-20, meyve sebze halinde ise 20-30 liraya satılan kapya biberler yerel pazarlarda yerini almaya başladı.

Biber salçası yapılışı

Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini iyice ayıklayın.

Hepsini iyi parçalar halinde doğrayıp aralarına kaya tuzu serperek tencereye aktarın.

Az miktarda sıcak su eklediğiniz malzemelerin tencerenin kapatıp 20 dakika kadar pişirin.

Suyunu süzdüğünüz biberlerin posasını tel süzgeçten geçirin ya da biberleri el blender'ı ile püre haline gelene kadar çekin.

Ardından biber püresini kurutmaya başlayın. Bunun için tuz eklediğiniz salçanızı geniş tepsilere koyup güneşte ya da fırında kurutabilirsiniz. Güneşte kurutacaksanız üzerine temiz bir örtü örtmeyi unutmayın.

Kurumakta olan salçalarınızı üstlerinin kabuk bağlamaması için günde birkaç kez karıştırmayı ihmal etmeyin.

Kavanozlara aktardığınız salçaların kapaklarını sıkıca kapatın. Salçalarınızı güneş almayan bir yerde saklayın. Kapağını açtığınız salçayı buzdolabına kaldırın.

(Mustafa İlker Şen)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER