Kırmızı et fiyatlarını belirleyen karkas et kesim fiyatları tekrar yükseldi!

 Kırmızı et fiyatlarını belirleyen karkas et kesim fiyatları tekrar yükseldi!
Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından her hafta Perşembe günü açıklanan dana ve kuzu karkas et kesim fiyatları belli oldu.

Hayvanların et ve kemiklerinden elde edilen ve kasaplardaki kırmızı et fiyatlarının belirlenmesinde büyük rol oynayan dana ve kuzu karkas et kesim fiyatları bu hafta da yükselişini sürdürdü.

Kuzu karkas et kesim fiyatında büyük artış yaşandı

Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından her hafta açıklanan kuzu ve dana karkas et kesim fiyatları, uzun bir süredir yükselişini devam ettiriyor.  Geçen haftaya göre, fiyatlar karşılaştırıldığında bu hafta en çok fiyatı artan kuzu karkas et kesimi oldu.

Dana karkas et kesim fiyatlarının ay ve yıla göre yüzdelik değişim oranı

Üreticiyi sevindiren ama tüketiciyi üzen dana karkas et kesim fiyatı, geçen yıla göre değişim oranı yüzde 92,9 olurken, geçen aya göre değişim oranı ise yüzde 1,9 oldu. Karkas et kesim fiyatlarında ki yükseliş hem kasaplarda satılan kırmızı et fiyatlarına etki ediyor.

Kuzu karkas et kesim fiyatlarının ay ve yıla göre yüzdelik değişim oranı

Her hafta fiyatı sürekli yükselen kuzu karkas et kesim, geçen aya göre yüzde 5,3 oranında yükselirken, geçen yıla göre değişim oranı ise yüzde 116,1 oldu. Dana karkas et kesim fiyatına göre rekor artış sağlayan kuzu karkas et kesim fiyatları hala yükselişini devam ettiriyor.

Dana karkas et kesim fiyatları kaç lira oldu?

UKON tarafından açıklanan fiyatlara göre dana karkas et kesim fiyatı bu haftayı ortalama 269,04 liradan kapattı. Geçen hafta 267,51 lira olan dana karkas et kesim fiyatı, bu hafta 1,53 lira yükselerek 269,04 lira oldu.

Kuzu karkas et kesim fiyatları kaç lira oldu?

Dana karkas et kesimi fiyatına göre sürekli artış yaşayan kuzu karkas et kesim fiyatı, bu haftayı ortalama 290,35 liradan kapattı. Geçen hafta 284,16 lira olan kuzu karkas et kesim fiyatı, 6,19 lira artış yaşayarak 290,35 liraya yükseldi.

Bölgelere göre dana karkas et kesim fiyatları

Ege Bölgesi: 268,50 TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 263,30 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 269,00 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 269,80 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 268,25TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 265,40 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 279,00 TL/Kg

(Mustafa İlker Şen)

 

  • #Karkas et kesim fiyatları #Güncel karkas et kesim fiyatları #dana karkas et kesim fiyatları #Güncel dana karkas et kesim fiyatı #kuzu karkas et kesim fiyatı #Kırmızı et #Güncel karkas et kesim fiyatı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER