Konyalı emekliler için geri sayım başladı! 2024’te yüzünüz gülecek! Hem zam hem ikramiye…

 Konyalı emekliler için geri sayım başladı! 2024’te yüzünüz gülecek! Hem zam hem ikramiye…
2024 yılına sayılı günler kala, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için müjdeli haberler geldi. Zam ve ikramiye ile cepler parayla dolacak. İşte emeklileri bekleyen güzel haberler.

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranları, aralık ayında açıklanacak enflasyon verilerine göre belirlenecek. Şu anda 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı, yeni yılda daha da yükselecek. 

Polisi görünce parayı yuttu

Ayrıca, çalışan emeklilere 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi de verilecek. Promosyon yarışı da kızışacak. Emekliler, yeni yılda cepleri dolu bir şekilde yaşamaya devam edecek. İşte tüm ayrıntılar.

ENFLASYON ZAMMI 3 OCAK'TA AÇIKLANACAK

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı, aralık ayında açıklanacak enflasyon verilerine göre hesaplanacak. Uzmanlar, enflasyonun yüksek seyretmesi nedeniyle, emekli maaşlarının önemli bir artış göstereceğini tahmin ediyor. Bu artış, emeklilerin alım gücünü korumalarına ve hayat pahalılığına karşı direnmelerine yardımcı olacak. 

Türk lirası gelişmekte olan ülke para birimlerini geride bıraktı

Enflasyon zammı, 3 Ocak tarihinde resmi olarak duyurulacak ve emeklilerin maaşlarına doğrudan yansıtılacak. Emekliler, yeni yılın ilk günlerinde hesaplarına yatırılacak olan zamlı maaşlarını alabilecek.

Ödeme hizmetlerinde tek çatı zorunlu hale geldi'

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5.000 TL İKRAMİYE

Çalışan emekliler için de 2024 yılı sevinçli başlayacak. Yaklaşık 4,7 milyon çalışan emekli, 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi almaya hak kazandı. 5 bin lira ikramiyesi, emeklilere ilave bir ödeme olarak maaşlara eklenecek. Çalışan emekliler, bu ikramiye sayesinde hem çalışma hayatına devam edecek hem de ek gelir elde edecek.

PROMOSYON ÖDEMELERİNDE YENİ DÖNEM

Emeklilerin bir diğer gelir kaynağı da promosyon ödemeleri. Promosyon ödemeleri, emeklilerin maaşlarını aldıkları bankalar tarafından verilen ek ödemelerdir. Bu aylarda bankaların en düşük promosyonu 4 bin 500 lira iken, en yüksek 12 bin 500 TL olarak ödeniyor. 

FETÖ'den cezaevine giren üyelerinin yakınlarına para yardımı

3 Ocak 2024'ten sonra bankalar, yeni promosyon tutarlarını açıklayacak. Emekliler maaşlarını 3 sene bankada tutmak koşulu ile başvurularını yapabilecekler. 2024 yılı, emekliler için hem zam hem de ikramiye getirecek. Emekliler, yeni yılda daha rahat ve mutlu bir yaşam sürmeyi umut ediyor. Artık beklentiler için çok az bir süre kaldı.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER