26 Temmuz 1996 | 90 askerden 16’sı şehit oldu! Çatışmadan sağ çıkanlar Konya’da buluştu

- Güncelleme Tarihi:

 26 Temmuz 1996 | 90 askerden 16’sı şehit oldu! Çatışmadan sağ çıkanlar Konya’da buluştu
27 yıl önce Hakkari’de omuz omuza çarpıştıkları ve bu çarpışmada şehit düşen 16 askerden biri olan Tuncay Yapıcı’yı unutmayan silah arkadaşları şehidin Akşehir’deki ailesini ve mezarını ziyaret etti.

 

26 Temmuz 1996'da Hakkâri'nin Çukurca ilçesi Geyik Tepe mevkiinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Piyade Er Tuncay Yapı'nın silah arkadaşları onu unutmayıp, şehadet gününde Konya'nın Akşehir ilçesindeki ailesinin evini ziyaret edip, şehidin mezarı başında dua ettiler.


26 Temmuz'un acı hatırası


Çatışmada 16 şehit verilirken 21 askerimiz de yaralanmıştı. Bu çatışmada onlarla birlikte omuz omuza çatışan silah arkadaşları, her yıl bir şehidin ailesini ve mezarını ziyaret ediyorlar.
Şehit Tuncay Yapıcı'nın Akşehir'deki anne ve babasının evine gelen silah arkadaşları Akşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği araçla Tuzlukçu İlçesi Konarı Mahallesi'ndeki şehit Tuncay Yapıcı'nın mezarını ziyaret etti.


Burada okunan kuran tilaveti ve duanın ardından bir açıklama yapan şehidin silah arkadaşları "Bir milletin varlığını devam ettirebilmesi bağımsızlığını koruyabilmesine bağlıdır. Bağımsızlığını korumayı başaramayan milletler yok olmaya, tarihin derin girdaplarında bitip, gitmeye mahkûmdur. Türk milleti tarih boyunca destanlar yazmış, her türlü güçlüğü, her hal ve zamanda yenmiştir. Takvimlerin her yaprağı Türk Milletinin bir kahramanlık örneği ile süslüdür.


16 şehit verdiğimiz çatışma! 


26 Temmuz 1996 da Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çayırlı Karakolunun Geyik Tepe mevkiinde bölücü terör örgütü üyeleri ile saat 23.00'te başlayan ve 3 saat süren şiddetli çatışmada 16 askerimiz şehit olmuş, 20 Mehmetçik yaralanmıştı.  O gece çatışmaya 90 askerimiz katıldı. Çatışmadan sağ olarak çıkanlar 26 Temmuz'da bir araya geliyor. 


Şehit oğlunun silah arkadaşların ağırlayan anne Münire Yapıcı "Allah hepinizden razı olsun. Bu gün oğlumun vefat yıldönümü olduğundan gözüm yaşlı. Allah sizden razı olsun. Vatan sağ olsun diyorum, başka ne diyetim. 27 senedir ağlıyorum ama yok” dedi.

  • #26 Temmuz 1996 #26 Temmuz 1996 şehitleri #26 Temmuz 1996 Konya şehitleri

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”