Konya’nın bu ilçesinde gölün üstüne ekin ektiler!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın bu ilçesinde gölün üstüne ekin ektiler!
Türkiye’nin tahıl ambarı olan Konya’da gölün üstüne arpa ve buğday ektiler.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nde bulunan bazı adalarda ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çiftçilerin ekim telaşı başladı. Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilik yapan çiftçiler Beyşehir Gölü'nde bulunan adalara buğday ve arpa ekmeye başladı.

Tarım makineleri gölün üzerinde yüzüyor

Beyşehir Gölü'ndeki bazı adalarda, tarımsal faaliyetler yapılıyor. Göle kıyısı bulunan, ilçeye bağlı adalarda, bölgede yaşayan çiftçiler arpa ve buğday ekimi yapıyor. Çiftçiler, sonbahar döneminde adalara ekimini yaptıkları tarlalarında gübreleme faaliyetleri için traktör ve bazı tarımsal makinelerini gölün üzerinde dubalar sayesinde adalara geçiriyorlar.

Hasat için de adalara biçerdöver geçiriliyor

Adaya çıkarılan traktör ve tarımsal makineler, her türlü ekim, gübreleme ve diğer faaliyetlerde kullanılıyor. Sonbahar döneminde ekimi yapılan ürünler, Temmuz ve Ağustos aylarında hasat ediliyor. Hasat için de adalara biçerdöver geçiriliyor. Hasat edilen ürün, daha sonra yine göl üzerinde yüzdürülerek yerleşim merkezlerine götürülüyor.

Beyşehir Gölü'nde en çok bilinen adalar

Gölde, göl suları altındaki tepe uzantılarının oluşturduğu büyüklü küçüklü 33 ada bulunmaktadır. Büyük adalar genellikle gölün batısında yer alıyor. Beyşehir Gölü'nün en çok bilinen adaları; Mada Adası, Hacıakif Adası, İğdeli Ada, Çeçen Adası ve Aygır Adasıdır.

Beyşehir Gölü'nün en büyük adası

8 bin 220 hektar alana sahip olan Mada Adası, Beyşehir Gölü'nün en büyük adasıdır ve üzerinde bir köy bulunmaktadır. Mada kelimesi Farsça'da dişi hayvan anlamına gelmekte olup, adaya Kazak Adası da denmektedir.

Sarkıt ve dikitleriyle meşhur ada

Beyşehir Gölün de bulunan adalar kümesinin güneyinde yer almaktadır. Sarkıt ve dikitleriyle ünlü 100 metre uzunluğunda bir mağarası olan Hacıakif Adası, ada, yosun ve böcek türleri yönünden de zengindir. Ada içerisinde geyik, Pekin ördeği ve sülün üretimi yapılıyor.

Gölün turizm yönünden en gözde adası

Gölün turizm yönünden en gözde adası olan İğdeli Ada, kumsalı ve koyları kızıl kumlarla kaplı olan adanın en yüksek tepesi 1282 metredir.

(Mustafa İlker Şen)

 

 

  • #Konya #Konya haber #konya haberi #Konya haberleri #Konya tarım #Konya tarım haberi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER