Konya’nın merak ettiği vekil adayı

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın merak ettiği vekil adayı

AK Parti Listesi'ni açıklanmadan 2 saat önce almayı başardım. Bilgi kaynağım bana ancak 14 isim verdi. Bu 14 isimin biri hariç diğerlerin tamamını tanıyordum. Hepsi bilindik, hepsi vekil olmaya layık isimlerdi.

Bilgi kaynağıma tekrar tekrar sordum.

‘4.sıradaki kişinin ismi doğru mu? ‘diye…

Ben tanımıyorum.

Sorduğum kimseler tanımıyor.

Konya tanımıyor.

Kısa bir araştırmadan sonra Meryem Göka'nın kim olduğunu öğrendik. Biz tanımıyormuşuz ama Ankara onu iyi tanıyormuş. AK Parti Genel Merkez onu iyi tanıyormuş. Reis onu iyi tanıyormuş. Zaten Parti MKYK üyesi imiş.

Ben Parti'de önemli görevler üstlenmiş böyle bir ismi tanımadığım için kendimi suçladım. Nihayet bugün bir programda onu yakında tanıma fırsatı buldum.

Herkesin merak ettiği Meryem Hanım'ı kısa süreli sohbette tanıyabildiğim kadarıyla anlatayım.

Konya Cihanbeylili…

Bilgili, kültürlü, görgülü, aydın…

Aday olduğu partinin tüm değerlerini üzerinde taşıyan ve bununla gurur duyan…

Yurt dışında yaşamış, dünyayı bilen, yabancı dilleri olan…

Hep eksik gördüğüm Konya'nın yurt dışı tanıtımlarında faydası dokunabilecek olan…

Ne dediğini, ne konuştuğunu bilen…

Ülke meselelerine hâkim, ikna kabiliyeti yüksek…

Diksiyonu düzgün, iyi giyimli, pozitif enerji veren…

Gençlerin dilinden anlayan, enerjik…

TBMM performansını ilerleyen günlerde göreceğimiz Meryem Göka'nın Konya için faydalı işler yapacağına inandım.

Listeler ilk açıklandığında isimlere yönelik tepkiler her dönem her partide oluyor. İşin doğası bunu gerektiriyor. Aday olamayanlar ve yakınlarının oluşturduğu ilk tepki dalgası geçince listedeki adayları daha rahat tanıyabilme fırsatı doğuyor.

Sokak ve caddelere çıkan adayların insanlar üzerinde oluşturduğu ilk izlenimler çok önemli. Bir olumsuz hal ve davranış günümüz koşullarında sosyal medya yoluyla hızla yayılabiliyor. Olumsuz algıların yayılma ve etkileme oranı daha yüksek.  Bu durum özellikle gençler üzerinde etkili oluyor. Olumlu veya olumsuz etki gençler arasında kısa sürede dalga dalga büyüyor. Meryem Göka gençlerin bu sinerjisinin farkında... Seçim çalışmalarında önceliği onlara vermiş durumda.

Gençlerle olan diyaloglarını dinleyince ne kadar doğru bir iş yaptığına şahit oldum.

Bana göre 30 yaş üzeri seçmenin tercihi yüzde 100'e yakın netleşmiş durumda. Ama gençler öyle değil. Ciddi bir kararsız kitle var gençler arasında… İpi gençleri ikna eden aday veya parti göğüsleyecek gibi…

 

  • #Meryem Göka kimdir #AK Parti Konya #TBMM #Konya #AK Parti MKYK

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER