Konya’da 10 gün arayla 2 farklı manzara! Tarladaki bu görüntüler şaşırttı

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü
 Konya’da 10 gün arayla 2 farklı manzara! Tarladaki bu görüntüler şaşırttı
Konya’da 10 gün arayla mısır tarlasından çekilen 2 farklı görüntü şaşırttı. Uzmanından uyarı geldi: Acele karar vermemenin kazancı.. İşte detaylar

Konya'nın Karapınar ilçesinde çekilen mısır tarlasındaki görüntü acele karar vermemenin kazancı olarak yorumlandı. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuya ilişkin çiftçilere uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar.. 

Resim

10 gün arayla 2 farklı manzara

Karapınar ilçesinde 10 gün arayla çekilen görüntüde mısır tarlasının değişimi yer alıyor. 10 gün önce soğuktan zarar gören mısırlara acele kararla işlem yapmayan çiftçinin 10 gün sonra kazancı ortaya çıktı. Kurumuş ve neredeyse tamamen bitmiş durumdaki mısırların soğuklardan sonra gelen sıcak havayla yeniden toparlanıp yeşerdiği görüldü. 

Resim

10 gün sonra yeniden yeşerdi

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Soylu tarafından; soğuktan zarar gören mısırlarını işlem yapıp korumaya çalışan çiftçilerin daha riskli sonuçlarla karşılaşırken, herhangi bir işlem yapılmayan tarladaki mısırların 10 gün sonra yeniden yeşerebildiği görüntüler sunuldu. 

Resim

"Acele ile karar vermemenin kazancı''

Afet zamanlarında yaşanan olumsuz durumlar sonrasında tarlalarda istenmeyen manzaralar ortaya çıkabiliyor. Direk işlem uygulayıp zararı anında önlemek yerine zamana bırakmakta bir çözüm olmakta. Karapınar'da çekilen bu görüntülerde en güzel örneği...

Soylu;

"Karapınar ilçemizde on gün önce soğuk zararı gören mısırların bugünkü hali.. Afet zamanları çiftçilerimizin acele ile karar vermemenin kazancının görüntüsü olsa gerek..'' ifadelerini kullandı. 

Resim

(Meltem Gürbüz)

 

  • #konya #mısır tarlası #konya haber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER