DOLAR
39,36
EURO
45,54
STERLİN
53,54
GRAM
4.286,27
ÇEYREK
7.039,79
YARIM ALTIN
14.080,59
CUMHURİYET ALTINI
28.030,40

Salça yaparken dikkat! Konyalıların kullandığı teknik en doğrusu: 1 yıl boyunca bozulmuyor

- Güncelleme Tarihi:

 Salça yaparken dikkat! Konyalıların kullandığı teknik en doğrusu: 1 yıl boyunca bozulmuyor
Konyalıların kullandığı teknik sayesinde yapılan domates salçası, hem lezzetli hem de uzun ömürlü oluyor. Bu kullandıkları tekniklere sizde dikkat ederseniz evde kaliteli ve uzun süre dayanan salça yapabilirsiniz.

Salça yemeklere lezzet veren enfes bir malzemedir.  Sağlığından emin olduğunuz ve doğal yöntemlerle yaptığınız salça ise vazgeçilmez bir tercihtir. Konyalıların kullandığı teknik, salçanın hem kaliteli olmasını hem de 1 yıl boyunca bozulmadan saklanabilmesini sağlıyor.

DOMATES SALÇASI 1000 GR | Heldem Köryusuflar

Konyalılar nelere dikkat ediyorlar

Ağustos ve Eylül ayının gelmesiyle beraber evlerde kışlık hazırlıkları başladı. Pazarda uygun fiyata olan sebzelerle yapılan kışlıkların arasında özellikle domates büyük bir rol oynuyor. Şişe menemen, domates sosu, acuka ve daha birçok şeyin yapıldığı domatesle evinizde kendi salçanızı da yapabilirsiniz. Domates salçası yemeklerinize daha farklı bir lezzet katacaktır.

Konyalılar, domates salçasını yaparken nelere dikkat ediyorlar. İşte sizler için haberimizde derledik.

Domates Salçası Ev Yapımı - SALÇADOMATES

Konyalıların domates salçası yaparken kullandıkları 5 püf nokta

1. Domateslerin seçimi çok önemli

Domates salçası yaparken kullanacağınız domateslerin kalitesi, salçanın lezzetini ve kıvamını doğrudan etkiliyor. Bu nedenle, salça yapmak için en uygun domateslerin seçilmesi gerekiyor. Salçalık domateslerin etli ve suyu az olanları tercih edilmeli.

2. Domatesleri iyice yıkayın

Domatesleri salça yapmadan önce iyice yıkamak, salçanın kalitesini artırır. Domateslerin kabuklarındaki kir ve tozlar, salçanın lezzetini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, domatesleri yıkarken dikkatli olun ve kabuklarını iyice temizleyin.

Sebze Yıkama Ve Sebzeleri Hazırlamanın Püf Noktaları - Rafinera

3. Domatesleri doğru şekilde pişirin

Domatesleri pişirirken dikkatli olmak gerekir. Domateslerin çok fazla pişirilmesi, salçanın rengini ve kıvamını olumsuz etkileyebilir. Domatesleri orta ateşte pişirmek ve arada bir karıştırmak, salçanın kıvamını korumaya yardımcı olur.

Karışık Salça Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

4. Salçayı süzün

Domates salçası yaparken, salçanın içindeki çekirdekleri ve kabuk parçalarını ayıklamak önemlidir. Bu parçalar, salçanın lezzetini bozar ve kıvamını etkiler. Salçayı süzerek, içindeki gereksiz parçalardan kurtulabilirsiniz.

Kış Hazırlıkları | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

5. Salçayı doğru şekilde saklayın

Domates salçası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ev yapımı domates salçası ise, taze domateslerin doğal aroması ve lezzetiyle hazırlanarak, daha sağlıklı ve doğal bir seçenek sunar. Ancak, ev yapımı domates salçasını uzun süre saklamak için bazı önlemler almak gerekmektedir.

Sweet Ela Katlanır Kavanoz Saklama Kabı Hunisi Bakliyat Salça Konserve  Hunisi SWTHN01 - OnuAl Fiyat Arşivi

Salçanın bozulmaması için neler yapılmalı?

Konyalıların salçanın bozulması için nelere dikkat ediyor:

Salçanın bozulmamasını ve küflenmemesini istiyorsanız yapmanız gereken şey domates salçasının üzerine bir miktar zeytin yağı dökmek. Zeytin yağını salçanın üzerine dökün. Daha sonra donması için buzdolabına koyun. Donan zeytin yağı salçanın üzerini kapatacak ve salçanın bozulmasını engelleyecek.

Eğer salçanızın raf ömrünün uzun olmasını istiyorsanız her zaman salçayı küçük kavanozlara koymaya özen gösterin. Büyük kavanozlarda hava daha fazla olacağı için salçanın bozulmasına neden oluyor. Küçük kavanozların içi fazla hava içermediği için salça daha uzun süre korunacaktır.

Bir tavanın içinde katı yağı eritin ve eriyen yağı salçanın üzerine akıtın. Yağ salçanın üzerinde eriyecek ve katılaşacaktır. Katılaşan yağ salçanın hava almasını engelleyecek ve salçanın ömrünü uzatacaktır.

Ev yapımı salçanın içine bir diş sarımsak atarsanız salçanın bozulmayacaktır.

Salçayı kabından alırken her zaman temiz kaşık kullanmaya özen göstermeniz gerekir. Yemek artıkları salçanın içinde kalırsa bu salçanın hemen bozulmasına neden oluyor.

(Mustafa İlker Şen)

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER