DOLAR
42,98
EURO
50,57
STERLİN
58,16
GRAM
6.271,24
ÇEYREK
10.302,63
YARIM ALTIN
20.505,55
CUMHURİYET ALTINI
40.881,70

220 bin çocuğa aynı anda dağıtıldı! Konya’da özel çocuklar için özel şivlilik

 220 bin çocuğa aynı anda dağıtıldı! Konya’da özel çocuklar için özel şivlilik
Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’ya özgü olan şivlilik geleneğini yaşatmak için bu yıl da 31 ilçedeki anaokulu ve ilkokul öğrencileri ile özel kreşler ve 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında öğrenim gören 220 bin öğrenciyi şivlilik hediyesiyle sevindirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'ya özgü köklü bir gelenek olan "şivliliği” yaşatmaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek üç ayların maneviyatını yaşatmak, çocuklar arasında paylaşma ve dayanışma ruhunu artırmak için, Konya'ya özgü bir gelenek olan şivliliğin çok güzel bir fırsat olduğunu ifade etti.

Şivliliğin Konya'nın en güzel kültürel miraslarından birisi olduğunu kaydeden Başkan Altay, "Şehrimiz için özel olan bu günlerin çocuklarımızın hafızalarında güzel hatıralar olarak yer etmesi amacıyla bu yıl da okullardaki öğrencilerimizi sevindirdik. 31 ilçemizde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı anaokulu ve ilkokullar ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı özel kreşler, Diyanet'e bağlı 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında öğrenim gören 220 bin öğrencimize bu yıl da şivlilik hediyelerini dağıttık. Üç ayların başlangıcını çocuklarımızın sevinciyle karşılamak, bu geleneği yaşatmak bizler için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

ÇÖLYAK VE FENİLKETONÜRİ HASTASI ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Başkan Altay, özel beslenme gereksinimi olan öğrencileri de unutmadıklarını dile getirerek, "Çölyak ve Fenilketonüri hastalığı sebebiyle glütensiz ve proteinsiz beslenmek zorunda olan 415 evladımıza da özel olarak hazırlanan şivlilik paketlerini ulaştırdık. Böylece tüm öğrencilerimizin bu özel geleneğe eşit şekilde katılması sağladık. Ben bu vesileyle tüm İslam aleminin ve Konyalı hemşehrilerimizin mübarek üç aylarını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Okullarda dağıtılan şivlilik hediyelerini alan çocuklar da mutluluklarını dile getirdi.

Kaynak: Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER