DOLAR
39,05
EURO
43,53
STERLİN
51,96
GRAM
4.113,27
ÇEYREK
6.759,35
YARIM ALTIN
13.509,70
CUMHURİYET ALTINI
26.893,84

Konya’da 5.2’lik deprem sonrası uzman isimden açıklama: Kırılırsa 7’den büyük deprem üretebilir

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da 5.2’lik deprem sonrası uzman isimden açıklama: Kırılırsa 7’den büyük deprem üretebilir
Konya’nın Kulu ilçesinde saat 15.46’da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Ankara başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Yaşanan sarsıntı sonrası Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal önemli uyarılarda bulundu. Peki depremin devamı gelir mi? Hangi iller için tehlike söz konusu? İşte detaylar...

Konya'da yaşanan 5.2'lik depremin ardından bir haber kanalının canlı yayınında konuşan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal şu ifadeleri kullandı:  "Ankara'da hafif hissettik. Konya'da olmuş olması nedeniyle Ankara'ya güçlü etki etmez. Bölgede olmayacak iş değil. Daha geçen hafta Cihanbeyli civarında 4.5 civarında deprem olmuştu. Konya'nın içinden geçen fay da var. Afyon, Akşehir grabeni dediğimiz normal faylardan oluşan bir fayzonu var. Simav fayının devamı şeklinde.

Bu depremlere neden olan faydan söz ediyorum. Simav, Gediz civarında olan depremler bu fayın batı ucunda, Simav fayında meydana geliyordu. Bu depremler Afyon-Akşehir graben sistemi dediğimiz, o fayın devamı Konya'ya kadar hatta Karaman'a kadar uzanan bir zondur. Bu büyüklükte deprem üretecek çok sayıda fay var. Bunlardan biri de Cihanbeyli fayı. 

Bu deprem şaşırtmadı. Güncel dönemde de bunu yaşıyoruz. Daha büyükleri de mümkün. Konya'nın içinden geçen oldukça uzun, 7'ye kadar deprem üretebilecek faylar var.

DEPREMİN DEVAMI GELİR Mİ?  

Bu depremler olağan bir şekilde karşımıza çıkıyor. Abartılacak bir durum değil. Devamı da gelebilir. Depremin artçıları da olmaya devam edebilir. Artçıları 4.2'ye kadar büyüklükte olacaktır. 

BUNDAN SONRA TEHLİKE VAR MI? 

Tehlike var, Konya için, Eskişehir için, Ankara için. Doğu'ya doğru Tuz Gölü fayı var. 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretme potansiyeli olan Tuz Gölü fayı var. Kırılırsa 7'den büyük deprem üretebilir. Bu deprem Ankara'yı, Konya'yı, Eskişehir'i, Niğde'yi etkileyebilir."

Kaynak: Haber Merkezi

Reklam

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER