Konya’da binlerce kişiye iş imkânı! Adana ve Şanlıurfa’dan göç başlıyor

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü
 Konya’da binlerce kişiye iş imkânı! Adana ve Şanlıurfa’dan göç başlıyor

Kış boyu kar görmeyen Konya, şu ana kadar bahar yağışlarından da beklediğini henüz alamadı. 

Kuraklıkla birlikte zirai zararlılar ve hastalıklarda artış yaşanıyor. 

Tüm bu olumsuz etkilere rağmen üreticiler tarlada ekili ürünlerine dört elle sarıldı. Nisan yağmurları beklenirken sulama faaliyetlerine de hız verildi.

Tarım işçileri geliyor!

Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutan tarım sektörünün istihdama da etkisi çok büyük. Her yıl Konya Ovası binlerce tarım işçisine iş imkanı sunuyor. Kuraklığa rağmen bu yıl için de hazırlıklara başlandı. Binlerce tarım işçisi aileleriyle birlikte Konya'ya gelecek.

Adana ve Şanlıurfa ilk sırada!

Son yıllarda yabancı uyruklu işçilerin sayısı artsa da tarım sektöründe Şanlıurfa ve Adanalı ailelerin yeri değişmedi. Ekimden hasata kadar tarladaki bütün işleri yapan tarım işçileri yaklaşık 5 ay boyunca Konya'da kalacak. Kırsal bölgelerde tarım alanlarına yakın yerlerde çadır kuran tarım işçileri aileleri ile birlikte seyahat ederek Türkiye tarımına güç veriyor. 

Tarım işçisi bulmak zorlaşıyor!

Meslekleri gereği mevsime göre göç eden aileler yıl boyu konargöçer bir yaşam sürüyor. Tarımsal faaliyetler takvimine göre Güneydoğu, Marmara ve İç Anadolu arasında mekik dokuyan aileler yılın yarısını bile evlerinde geçiremiyor. Bu zorlu yaşam son yıllarda gençleri bu meslekten uzaklaştırdı. Tarımda artan mekanizasyon da işçi bulmayı her geçen yıl zorlaştırıyor. 

Konya'da tarla mesaisi başlıyor!

Konya Ovası'nın başlıca ürünü olan buğday ve arpalar başak vermeye başladı. Sulama işi, sebze fidelerinin dikimi, pancar ekimi, patates ekimi, fasulye, nohut ekimi, tüm bu ürünlerin hasadı derken çok yoğun bir takvim başladı. Şanlıurfa ve Adana'dan çok sayıda aile minibüslerle Konya'ya gelmeye hazırlanıyor. Çok kısa bir süre içinde çadırlar kurulacak ve yoğun mesai başlayacak.

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER