Konya’da kendiliğinden doğada yetişen şifalı bitkiler! Her biri sağlık deposu

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da kendiliğinden doğada yetişen şifalı bitkiler! Her biri sağlık deposu
Bahar mevsimin sonuna yaklaşırken, mantar ve yenilebilen otlar doğada kendiliğinden yetişiyor. Her biri sağlık deposu olan bu bitkiler, tabiatı şenlendirdi. İşte Konya’da kendiliğinden yetişen bitkiler…

Konya'da bahar mevsiminin en çok aranan ve en meşhur bitkileri arasına giren madımak ve acı marul, doğada kendiliğinden yetişiyor. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen acı marul ve madımağın mesaisi başladı.

Bıçak ve jiletle kesilerek toplanıyor

Toprağın yüzeyini kaplayan madımak ve acı marul jilet ya da maket bıçağı gibi çok keskin bıçaklarla kesilerek toplanıyor. Sağlığa faydaları olan acı marul ve madımak, mutfaklarda da kullanılıyor. Acı marul, yemeğin yanında ve yemeğe katılarak tüketilirken, madımaktan ise yemek yapılıyor.

Acı marul nedir?

Lactuca serriola, Asteraceae familyasındaki Cichorieae kabilesinde yıllık veya iki yılda bir bitki türü olan acı marul, hafif kokulu bir kokusu vardır ve genellikle meyve bahçeleri, yol kenarları ve tarla bitkileri otu olarak kabul edilir.

Madımak nedir?

Kuzukulağıgiller familyasından, toprak üstüne yatık sürünücü odunsu gövdeli, ufak pembe çiçekli, çok yıllık yenebilen otsu bitki türü olan madımak ya da madımalak, cinsin diğer türlerinden oldukça iri yapraklarıyla belirginleşmesine neden olur.

Acı marul bitkisi faydalı mı?

Oldukça faydalı olan acı marul, tansiyon düşürücü bir etkiye sahiptir. Hastalığını yenmesini sağladığı bilinen acı marul için saç kepeklerini giderdiği ve saça parlaklık verdiği de söylenir. Aynı zamanda cilt sağlığını da destekleyen acı marul idrar söktürücü özelliğiyle, sindirimi kolaylaştırır ve hazmı rahatlatır. Bitki dalından kırıldığında süt akar ve bu süt, kanı temizler ve mide rahatsızlıklarına iyi gelen acı marulun sakinleştirici ve uyku getirici özelliği de olduğu bilinmektedir.

Madımak bitkisi faydalı mı?

Antioksidan bileşikler içeren, bu da vücuttaki serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltabilir ve hücresel stresi önleyebilen madımak otu, antioksidan özelliği ile vücut direncini arttırmaya destek olur ve hastalıklara karşı savunma mekanizmasını güçlendirmeye yardımcı olur. Şeker içermeyen bir bitki olan madımak otunda Sakaroz, Glukoz ve Fruktoz bulunmamaktadır.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri #Konya şifalı bitkiler #Konya doğal bitkiler

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER