Konya’da silajlık mısıra alternatif olarak ekildi! Az su tüketiyor: Yüzde 75 hibeli destekle tohumu dağıtılıyor

 Konya’da silajlık mısıra alternatif olarak ekildi! Az su tüketiyor: Yüzde 75 hibeli destekle tohumu dağıtılıyor
Konyalı çiftçilere %75 hibeli destek ile Sorgum Sudan Otu Tohumu dağıtımı Yapıldı

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Etkin Kullanılması (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere %75 hibe destekli Sorgum Sudan Otu Tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Akşehir'de ekimi yapıldı

Dağıtılan tohumların ekildiği parseller, Konya İl Tarım ve Orman Bakanlığı İlçe Müdürlüğü tarafından titizlikle kontrol ediliyor. Akşehir'e bağlı Yeniköy Mahallesi'nde ekimi yapılan Sorgum Sudan Otu parselleri incelendiğinde, tohum çıkışlarının başarılı olduğu ve ürün gelişiminin olumlu seyrettiği gözlemlendi.

Silajlık mısıra alternatif olarak ekiliyor

İlçede su kısıtlı olması nedeniyle yeraltı su kaynaklarının korunması amaçlanarak, Silajlık Mısıra alternatifi olarak Sorgum Sudan Otu ekimi önerilmekte ve hibeli tohum desteğiyle teşvik edilmektedir. Konya İl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibeli tohum desteği ile teşvik ediliyor.

Sorgum Sudan Otunun Avantajları

Mısıra Göre daha az su ihtiyacı olan Sorgum Sudan Otu hem yeşil ot olarak hem de silo yemi olarak kullanılabiliyor. Birden fazla biçim yapılan Sorgum Sudan Otu, ikinci ürün olarak da ekiliyor. Konya bölgesinde 1. üründe 12-14 ton, 2. ürün olarak ise 8-9 ton verim alınan Sorgum Sudan Otu, her türlü toprakta yetişebilir, toprak tuzluluğuna mısırdan daha dayanıklı.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • MC
    Musa Çalışkanoğlu
    53 gün önce

    Tohumu nereden temin edebiliriz

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (2)
  • SU
    Sefa ülger
    53 gün önce

    Tarım ve hayvancılığın yapıldığı başka yerlere de bu ot tohumu verilse ve ekilse çok iyi olur türkiye de hayvancılık Konya'da yapılmıyor türkiye'nin diğer ilçelerinde de verilip ekilmeli bu ot

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (2)
  • A
    Aa
    53 gün önce

    Mısıra alternatif olma ihtimali%0

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER