DOLAR
41,09
EURO
48,05
STERLİN
55,67
GRAM
4.458,07
ÇEYREK
7.316,01
YARIM ALTIN
14.639,64
CUMHURİYET ALTINI
29.136,39

Konya’daki cinayette YENİ GELİŞME! Tecavüzcü kayınbiraderini öldürmüştü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’daki cinayette YENİ GELİŞME! Tecavüzcü kayınbiraderini öldürmüştü
Konya’da kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü kayınbiraderi Murat Can Eskici’yi (25) yatağa bağlayıp önce poşetle boğmaya çalışan ardından da bıçaklayarak öldüren ve yargılandığı mahkemece ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse çarptırılan Ayşe T’nin (42) cezasını Yargıtay bozdu.

Olay, 12 Aralık 2022'de merkez Sancak Mahallesinde yaşandı. 3 çocuk annesi Ayşe T., kendisine 3 yıldır tecavüz ettiğini ileri sürdüğü kayınbiraderi Murat Can Eskici'yi bıçaklayıp öldürdü. Gözaltına alındıktan sonra suçunu itiraf eden Ayşe T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ayşe T. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede Ayşe T'nin gayri meşru bu ilişkiye tahammül edemeyerek Eskici'yi 'fantezi yapacağız' diyerek ikna edip ellerini ve ayaklarını yatağa bağladığı, önce kafasına geçirdiği poşet ile boğmaya çalıştığı ancak bunda başarılı olamayınca Eskici'yi karın ve boyun bölgesinden birçok kez bıçaklayarak öldürdüğü, Eskici'yi bağladığı eşarpları da çamaşır makinesinde yıkadığı belirtildi.

İNDİRİMSİZ MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRILDI

Sabah'ta yer alan habere göre Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılaması yapılan Ayşe T. Temmuz 2023'te hiçbir indirim uygulanmadan 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapse çarptırıldı. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi de verilen bu kararı onadı.

YARGITAY KARARI BOZDU

Ayşe T'nin avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi Temel'e verilen cezayı eksik ceza tayini ile hukuka aykırı buldu. Ceza Dairesinin kararında, "Ayşe T'nin fantezi yapacağım diyerek Eskici'nin ellerini ve ayaklarını eşarpla yatağa bağladığı, başına poşet geçirdiği ancak Eskici'nin kafasını sağa sola sallamasıyla poşetin yırtıldığı, sonrasında Eskici'yi defalarca bıçakladığı, olayın 'beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiye karşı kasten öldürme' suçunu oluşturduğu ve bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması gerektiği gözetilmeden bu şekilde hüküm kurulması eksik ceza tayini ve hukuka aykırı bulunmuştur" denildi.

AYŞE T'NİN YENİDEN YARGILAMASI YAPILACAK

Kararda ayrıca Murat Can Eskici'nin sık sık evine gittiği yengesi ile gönül ilişkisi ve cinsel birliktelik yaşadıkları, rıza ile başlayan gönül ilişkisini Ayşe T'nin bir süre sonra istemediği halde Eskici'nin ısrarlı davrandığı, Ayşe T. hakkında ceza tayin edilirken 'haksız tahrik' indiriminin de asgari hadden yapılması gerektiği belirtildi. Murat Can Eskici'nin küçük yaşta başka bir aileye evlatlık verildiği için soyadının farklı olduğu öğrenildi. Ayşe T'nin 3. Ağır Ceza Mahkemesince yeniden yargılaması yapılacak. 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER