Konya’nın devler ligindeki otomotiv firması! 11 basamak birden yükseldi

 Konya’nın devler ligindeki otomotiv firması! 11 basamak birden yükseldi
Türkiye İhracatcılar Meclisi’nin (TİM) “Türkiye’nin ilk 1.000 ihracatcısı 2023“ araştırmasının sonuçları açıklandı. Listede Türkiye genelinde 110. sırada yer alan AYD Otomotiv, 2022 yılına oranla 11 basamak birden yükselerek Konya’nın yine açık ara ihracat şampiyonu oldu.
 
Sıralamayı değerlendiren AYD Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun AYDIN, üretim ve istihdama yönelik yatırımların ve büyümenin devam edeceğinin altını çizerek şunları söyledi;
Yıldan yıla büyüyen şirketimizin başarı öyküsünü yazan 5.000 çalışanımızla yapmış olduğumuz yeni fabrikalar ve yatırımlar ile 30 binden fazla benzersiz ürün çeşitliliğiyle sektörümüze öncülük ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde, otomotiv sektörünün gurur gecesi olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) düzenlediği "İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde Altın ihracatçı ödülünü almanın gururunu yaşadık. Ford, Renault, Toyota, Fiat ve Mercedes-Benz gibi dünya devlerinin yer aldığı otomotiv listesinde, yerli ve milli tek sermayeli firma olarak 2 sıra birden yükseldik ve 19. sırada yer aldık. Onlarca fabrikalarımızda SIFIR İTHALAT, Yüzde yüz net ihracat yapıyor ve Türkiye'de üretimi olmayan özellikli ürünleri üreterek cari açığın kapanmasında en büyük rolü oynayarak, ülkemize ve devletimize çok büyük katkılar sağlıyoruz.
 
Genel ihracattaki payımızı daha da arttırmaya odaklandık. "60'dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Teknolojiye ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla ihracat rakamlarındaki ivmeyi yükselterek hedef pazarlardaki ülke sayısını ve bu hedeflere hizmet edecek şekilde ihracatımızı artıracağız. Orta Asya'dan Amerika'ya, Afrika ülkelerinden Türki Cumhuriyetlere kadar dünyanın birçok bölgesine ihracat gerçekleştiriyoruz. 
"Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” düsturu ile çıktığımız bu yolda işimizi en iyi şekilde yapıyor, vatan için çalışıyor, millet için üretiyoruz. Bu başarılarımızda emek ve katkıları olan çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #AYD Otomotiv #AYD

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • FZ
    Fatih ZORLU
    45 gün önce

    Harun AYDIN bey zât-i âlinizi ,yönetim kurulu üyelerini ve çalışanlarla birlikte Konya mızın BÜYÜK bir ailesi olarak göstermiş olduğunuz özverili çalışmanızın dâim olması temennisiyle... Yüce Mevlâm her daim yâr ve yardımcınız olsun âmin. Konya'da ikâmet eden bir Ereğli'li olarak gurur duydum. Kalbî slm ve dua ile.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • MK
    Mustafa Kayhan
    44 gün önce

    Taktir ettigim ve Ülkem adına gurur duyduğum AYD'yitebrik ederim.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • IH
    İsmail Hakkı bilen
    42 gün önce

    Altmisda hiçbir şeyin yerli üretimi yokken araba imal ediliyor niye ayd yılda elli yüz bin araba yapmasın engel nedir .hiç olmazsa butik araba yapın elli yüz tane nam olsun diye yapın bizim imkanımız yok sizindemi imkanınız yok.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER