Konya'nın meşhur ve lezzetli yemekleri İç Anadolu'nun zengin birikimiyle herkesin mutfağında farklı izler bırakır. Konyalılar bu yemekleri bilmiyor, Konya'ya gelen insanlar ise bu yemekleri yemek için İlçe İlçe geziyor! İşte Konya'nın farklı İlçelerinde yöresel lezzetler…
Konya Çebiç Yemeği
Konya'nın meşhur yöresel lezzetlerinden biri olan çebiç yemeği kuzu ciğer ile sofralara konulur. Eski insanlar bu yemeği yaparken sabahtan başlarlarmış. Kuzu ciğer ızgarada piştikten sonra kahvaltı sofralarına konulur. Eğer çebiç tandırda pişerse bulgur pilavı ile birlikte öğlen vakitlerinde misafirlere ikram edilir. Daha çok Eylül ayında yenilen bu yemek Konya'nın sevilen lezzetlerinden birisi.
Konya Calla Yemeği
Konya'nın meşhur yemeklerinden biri olan Calla yemeği, Patlıcan ile yapılan bir yemektir. Patlıcanların üzerine Soğan ve sarımsak doğranarak, biber ve domates eklenir. Baharatları ekleyerek 2 su bardağı su ilave edilip, fırında kapalı bir şekilde pişirilen bu yemek Konyalıların sevip yediği yemekler arasındadır.
Konya Gaygana Yemeği
Konya'nın diğer bir meşhur yemeklerinden ve enfes lezzetiyle bilinen Gaygana, Yumurta ile yapılan bir yemektir. Aslında omleti andıran bir yiyecek türüdür. Daha çok kavrulmuş sebze ve tuz ile yapılan bu yemek Konyalıların damak lezzeti oluyor.
Konya Çiğleme Yemeği
Konya'nın özellikle Aksaray ilçesinde sürekli yapılan bu yemek un ve su ile misafirlerin karşısına çıkartılır. 20 dakika kadar dinlenen bu hamur oklava ile küçük küçük açılıp, daha sonra arasına kaymak konulup pişirildikten sonra servis yapılır.
Konya Papara Yemeği
Konya'nın meşhur ve herkesin yemek istediği papara yemeği, derin bir kabın içerisine ekmekleri doğramakla yapılır. Ekmekler düzgün şekilde doğranıp, salça ve tereyağı ile kızartılan bu yemek Konyalıların ağzında büyük bir tat bırakıyor.
Kaynak: Haber Merkezi