DOLAR
41,56
EURO
48,57
STERLİN
55,82
GRAM
5.180,82
ÇEYREK
8.519,12
YARIM ALTIN
17.001,24
CUMHURİYET ALTINI
33.786,16

Selçuklu’da kültür ve sanatla dolu bir eylül ayı yaşandı

 Selçuklu’da kültür ve sanatla dolu bir eylül ayı yaşandı
Selçuklu Belediyesi bünyesinde bulunan Sanat Akademisi, Eylül ayı boyunca birbirinden farklı etkinliklere imza atarak kültür ve sanat rüzgarı estirdi.
Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi, Eylül ayında gerçekleştirdiği birbirinden değerli konser ve tiyatrolarla unutulmaz bir ay yaşattı. Sanat Akademisi daha önce de "Zeki Müren Şarkıları” ve "Müslüm Gürses Şarkıları” konserleriyle müziğin efsane isimlerini anarak büyük beğeni toplamıştı. Bu ay da her yaşa hitap eden ve zengin içeriklerle hazırlanan programlar sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. 
 
 
Ferdi Tayfur'un şarkılarına binlerce Konyalı eşlik etti
 
Sanat Akademisi Müzik Topluluğu tarafından Eylül ayındaki etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan "Ferdi Tayfur Şarkıları” Konseri en çok ilgi gören etkinlik oldu. Bu özel konserde; sözleri, müziği ve eşsiz yorumuyla Türk müziğine ölümsüz eserler bırakan usta sanatçı Ferdi Tayfur'un en sevilen eserleriyle sanatseverler nostalji dolu, unutulmaz bir gece yaşadı. Selçuklu Kongre Merkezi Açık Hava Sahnesi'nde binlerce izleyicinin katılımıyla gerçekleştirilen konserde Ferdi Tayfur'un "Huzurum Kalmadı”, "Ben de Özledim”, "Bana Sor” ve "Sabahçı Kahvesi” gibi dillere pelesenk olmuş parçaları, hep bir ağızdan söylendi. 
 
 
Yetişkin Tiyatro Topluluğu'nun sahnelediği "Şen Şakrak Şov” ile Çocuk Tiyatrosu bünyesinde drama eğitimi alan minik oyuncuların sahne aldığı "Paldır Güldür Şov” oyunları da izleyicileri hem güldürdü hem de büyük alkış topladı. Akademinin "90'larTürkçe Pop” konserleri nostalji keyfi yaşatırken, "Fasıl Meclisi” konseri ise klasik Türk müziği sevenlerle ilk kez buluşmuş oldu. Sanat Akademisi, tiyatro ve müzikle dolu etkinlik takvimiyle özel performanslara ev sahipliği yaparak Konya'nın kültür ve sanat yaşamına değer katmaya devam edecek.
 
 
Başkan Pekyatırmacı: "Sanat Akademimiz artık salonlara sığmıyor”
 
Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi'nin düzenlediği konserlerin yoğun ilgi gördüğüne vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Sanat Akademimiz artık salonlara sığmıyor. Geçtiğimiz günlerde Selçuklu Kongre Merkezi'nde açık hava konserimiz olmuştu. Orada 10 binin üzerinde hemşehrimizle buluşmuştuk. İnanıyoruz ki şehirde sanat ve kültürel faaliyetler icra ediliyorsa o şehirde hayat, canlılık var demektir, insanlar birlikte mutlu demektir. O yüzden Sanat Akademisi inşallah her yerde olmaya bundan sonra da devam edecek. Temel belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmek öncelikli görevimiz. Ama bu görevleri en iyi şekilde icra ettikten sonra eğitimden sağlığa, spora, kültüre, sanata, müziğe, tiyatroya varıncaya kadar her alanda olmamız gerekiyor. Bu anlamda Konyamızda eğitim, spor, sağlık ve kültür alanlarında çok güzel işlere imza atıyoruz” dedi. 
 

Kaynak: Selçuklu Belediyesi Basın Bürosu

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER