Üstad Cengiz Numanoğlu anısına ANMEG Vakfı’ndan ödüllü yarışma

- Güncelleme Tarihi:

 Üstad Cengiz Numanoğlu anısına ANMEG Vakfı’ndan ödüllü yarışma

30 Mayıs 2023'te 82 yaşında vefat eden Üstad Şair Cengiz Numanoğlu, arkasında çok özel eserler bıraktı. 

Üstadın 1. vefat yıldönümü yaklaşırken ANMEG Vakfı, Cengiz Numanoğlu şiirlerini tekrar hatırlatacak anlamlı bir yarışma başlatıyor. 

KONTV'de yayınlanacak ‘MERHUM ÜSTAD CENGİZ NUMANOĞLU ŞİİRLERİ OKUMA YARIŞMASI'nın detayları açıklandı. 

İşte katım şartları, başvuru şekli ve zamanı; 

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI:
1- Bu yarışma KONTV'de yayınlanmak üzere düzenlenmiştir.
2- Bu bir şiir okuma yarışmasıdır ve her yarışmacı bir adet şiir okuyarak katılabilir.
3- Yarışmaya18 yaşını doldurmuş olan herkes katılabilir.
4- Yarışmaya katılacak şiirlerin üstad Cengiz Numanoğlu'na ait olması gerekir. Cengiz Nunanoğlu şiirleri İnternet ortamından temin edilebilir. 
5-  Şiirler 5 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 27 Mayıs 2024 tarihi akşamına kadar 0542 814 8659 nolu Whatsap hattına yarışmacı tarafından videoya görüntülü olarak okunup gönderilecektir.
6- Video olarak gönderilen şiirler jüri tarafından incelenerek ön elemeden geçirilecek ve seçilen 10 şiir finale kalacaktır.
7- Finale kalan 10 yarışmacı 1 Haziran 2024 tarihinde Konya'da olacaklar ve saat 21.00 de KONTV veya belirlenecek yerde hazır bulunacaklardır. 
8- Finalde okunacak şiirler 12 kıtayı geçmemelidir. Şayet, şiirin orijinali 12 kıtadan fazla ise okuyucu istediği 12 kıtayı seçerek okuyabilir. 
9- Fon müziği KONTV teknik ekibi tatafından temin edilip yayınlanacaktır.
10- Puanlamada; vurgu, duygu, hitabet, ses tonunu ayarlama, jest ve mimik gibi unsurlar önemli derecede rol oynayacaktır.
11- Seslendirmelerin her türlü yayın hakkı KONTV'ye ait olacaktır. 
12- Yarışmaya jüri üyelerinin yakınları katılamazlar.

 

JÜRİ ÜYELERİ:
1- Salih Sedat Ersöz-Eğitimci - Şair -Yazar (program yapımcısı ve sunucu) 

2- Prof. Dr. Sinan Gönen-Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı  

3- Doç. Dr. Sena Küçük-Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi

4-Fatma Şeref Polat-Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı  

5-Tayyar Yıldırım-Şair - Yazar 

ÖDÜLLER:

Birinciye 5 bin TL

İkinciye 3 bin TL.

Üçüncüye 2 bin TL.

Ayrıca 2 kişiye 1000'er TL mansiyon ödülü verilecek.

Finale kalanlara üstadın ŞUUR Kitabı da hediye edilecek.

Cengiz Numanoğlu kimdir?

Antalya'nın Serik ilçesinde 1941'de dünyaya gelen Cengiz Numanoğlu, ilk ve ortaokul eğitimini Akseki'de, liseyi Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nde okudu. 

Kara Harp Okulu'nu bitirerek orduya katılan Numanoğlu kıdemli binbaşı rütbesinde emekliye ayrıldı.

Kur'an-ı Kerim ile değişen hayat!

Müzikle yakından ilgilenen Numanoğlu sahnelerde trompet çalarak, caz ve dans müziği icra etti. Birçok güfte ve besteye imza atan Numanoğlu'nun eserleri bazı ünlü sanatçılar tarafından yorumlandı. 45'lik plağı da bulunan Cengiz Numanoğlu, 1988'de Kur'an-ı Kerim'le tanıştı ve hayatını o süreçte değiştirdi. 1993 yılında hacca giden Cengiz Numanoğlu kendini tamamen şiir kitaplarına verdi. İnsanları manevi olarak uyandırmayı amaç edinen Numanoğlu, "Şuur", "Beytullah'ta Ben", "Daha Kur'an Ne Desin?", "Kur'an'ı Kerim'e Sor Da Söylesin" ve "Kur'an Olmasaydı Ne Yapardım Ben" ve "Kur'an Şiirleri"nin arasında bulunduğu birçok kitap kaleme aldı. Usta şair 5 yıl boyunca TRT ekranlarında kendi şiirlerini seslendirdi.  

Cengiz Numanoğlu, 2023 yılı 30 Mayıs günü, Bursa Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde ikindiye müteakip kılınan cenaze namazıyla Hamitler Mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER