Google Yeni veya Eski Sitemde Yazılarım İndex Almıyor, Google Yazılarımı Neden Görmüyor?

 Google Yeni veya Eski Sitemde Yazılarım İndex Almıyor, Google Yazılarımı Neden Görmüyor?
Siteniz Google arama sonuçlarında gözükmüyor ve index almıyor olabilir. Sıralamaya girmeyen siteler için çözüm nedir sorusuna yanıt aradık.

İndex problemi, bundan birkaç sene evvel çok daha somut bir şekilde ele alınabiliyordu. Özellikle de yazıların belirli bir süreliğine Google tarafından görülmemesi veya sıralamaya sokulmaması normal karşılanabilirdi. Ancak 2023 yılında peş peşe gelen Core ve Spam güncellemeleri, sistemi baştan aşağı değiştirdi. Artık index sorununun temeline inmek eskisi kadar kolay değil. Şimdi ise 2024 yılında, eski güncellemelerin çıkardığı sorunlarla uğraşmak durumunda kalıyoruz.

İndex Problemi Nasıl Düzeltilir?

Search Console Yöntemi

Siteniz yeni veya eski olsun, bir noktada sıralamaya sokmak için ilk olarak Search Console üzerinden hareket etmeyi deneyeceğiz. Bu yöntem her ne kadar klasikleşmiş olsa da sitenizin kısa sürede index alması bakımından hala geçerli bir yöntemdir.

https://search.google.com/search-console/ adresine giriş yapın

Arama kısmına index almasını istediğiniz paylaşımın adresini yazın ve gönderin.

Yazının Google tarafından incelenmesi üzerine size son defa onay için bir soru daha sorulacak, onay vermeniz durumunda paylaşımınız birkaç saat içerisinde index almak üzere Google birimlerine gönderilecek.

Tüm bu işlemler oldukça basit ve kullanıcıyı yormayacak şekilde ilerliyor. Ancak gel gelelim bu yöntem çoklu yazılarda adeta işkenceye dönüşmekte.

Siteye Düzenli İçerik Girişi, News Kaydı ve Orijinal Tema

Yeni sitelerde şunu daha çok görüyoruz ki index problemi kronik hale geldi. İlk birkaç ay sitenin kolay kolay index almasını beklememek gerekebiliyor. Çünkü hem blog altyapısı sağlanmamış hem de domain otoritesi kazanabilmek adına dış seo çalışmalarına pek ağırlık verilmemiş. Temanızın SEO uyumlu olup olmadığı, kesinlikle w*rez tema kullanmadığınıza da dikkat ediniz. Haber ve blog siteleri için News kaydı kesinlikle önemlidir. Her ne kadar eski bir yöntem olsa da News kayıtlı sitelerin index alma problemi diğerlerine göre çok çok azdır.

O halde ne yapıyoruz?

https://publishercenter.google.com/ adresi üzerinden News kayıt başvurumuzu gerçekleştiriyoruz.

- SEO uyumlu orijinal tema kullanıyoruz (ucuza kaçmıyoruz!)

- Düzenli içerik girişlerine devam ediyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #google #google index #index sorunu

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER