Ailecek Akşam Yemeği İçin Harika Bir Tarif

 Ailecek Akşam Yemeği İçin Harika Bir Tarif
Ailecek Akşam Yemeği İçin Harika Bir Tarif

 

Ailecek akşam yemeği için harika bir tarif arayışındaysanız nefis ve doyurucu bir tavuk yemeği tarifi tam da ihtiyacınıza uygun olabilir. Bu lezzetli yemek, basit malzemelerle hazırlanan, aile üyelerinizin beğenisini kazanacak bir seçenektir.

Tavuklar fırında pişerken yanında servis edilecek bir makarna veya sebzeli pilav hazırlayabilirsiniz. Tüm aile üyeleri, bu lezzetli tavuk parmesan yemeğiyle bir araya gelip akşam yemeğinin keyfini çıkarabilir. Bol yeşillik ve taze baharatlarla süslenmiş bu lezzetli yemek, ailece geçirilen keyifli bir akşamın tadını çıkarmak için ideal bir tercihtir.

Aile Sofralarına Özel: Fırında Tavuk Tarifi

Aile sofralarına özel, lezzetli ve kolay bir fırında tavuk tarifi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bu tarif, sevdiklerinizle paylaşmak için harika bir seçenektir ve 6 kişilik yemek takımı modelleriyle şık bir sunum yapma imkanı sunar.

Malzemeler:

  • 1 adet bütün tavuk (yaklaşık 1.5 - 2 kg)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş veya doğranmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kişniş (isteğe bağlı)
  • 1 adet limonun suyu
  • Taze otlar (taze biberiye, kekik veya maydanoz)

Yapılışı:

  1. 200 dereceye getirmekle başlayabilirsiniz.
  1. içindeki iç organları çıkarıp ve tavuğu iyice yıkamanız gerekir. Ardından tavuğu kurulayabilirsiniz.
  2. kaba tereyağı veya zeytinyağını ekleyebilirsiniz. İnce doğranmış sarımsakları, tuzu, karabiberi, pul biberi, toz biberi ve toz kişnişi gibi baharatlar da ekleyip güzelce çırpabilirsiniz. Azıcık limon suyu da eklenebilir.
  3. dışını ve içini bu karışımla yağlayabilirsiniz. Elinizle ya da fırça kullanarak karışımı tavuğun her yerine sürmeniz de önemlidir.
  1. tepsisine bir ızgara yerleştirip tavuğu yerleştirebilirsiniz. Tavuğun altına bir miktar su ekleyebilirsiniz.
  1. üzerini alüminyum folyoyla örterek önceden ısıtılmış fırına yerleştirebilirsiniz.
  2. folyoyla örtülü bir şekilde yaklaşık 1 saat pişirmeniz gerekir.
  1. tavuğun üzerindeki folyoyu çıkarıp üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirmeniz gerekir.
  1. iç sıcaklığını bir termometreyle kontrol edebilirsiniz. Tavuğun göğüs kısmının iç sıcaklığı en az 74 dereceye ulaştığında tavuk pişmiş demektir.
  1. çıkardıktan sonra tavuğu dinlenmeye bırakabilirsiniz. Sunum sırasında üstüne taze otlar ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Bu basit fırında tavuk tarifi, aile sofralarınız için lezzetli ve doyurucu bir seçenek sunar. Yanında sebzeler veya pilavla servis ederek tam bir öğün oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun!

Aile Yemekleri İçin 6 Kişilik Yemek Takımı Önerileri

Aile yemekleri için seçilecek uygun bir 6 kişilik yemek takımının, hem pratik hem de estetik olması gerekir. Yemek takımı Karaca farkıyla dikkat çekici sunumların eşlikçisi olur. Bu doğrultuda 6 kişilik yemek takımı önerileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Dayanıklı Porselen Yemek Takımları: Porselen, dayanıklı ve uzun ömürlü bir malzemedir. Kolay temizlenir ve mikrodalga fırında kullanıma uygundur. Sade ve zarif tasarımlara sahip porselen yemek takımları, aile sofralarına şıklık katar.
  • Renkli Seramik Takımlar: Canlı renklere sahip seramik yemek takımları, mutfağınıza enerji katar. Çocuklu aileler için renkli ve eğlenceli tasarımlar, yemek süresini keyiflendirebilir.
  • Çiçek Desenli Porselen Takımlar: Romantik ve hafif tasarımlı çiçek desenli porselen takımlar, özellikle özel günler veya aile buluşmaları için idealdir. Bu takımlar, sofranıza zarafet katar.
  • Cam Takımlar: Farklı parçaları kombine etmekle de uyumlu olan cam yemek takımları, zamansız ve popüler bir seçenektir. Bu, özellikle misafir ağırlama durumlarında esneklik sağlar.

 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER