Bin bir derde deva olan o bitki! Çörekotunun faydaları say say bitmiyor

- Güncelleme Tarihi:

 Bin bir derde deva olan o bitki! Çörekotunun faydaları say say bitmiyor
Evlerimizde olmazsa olmaz çörekotunun faydaları bin derde deva.. Aromasıyla bambaşka tatlar veren çörekotu farklı malzemelerle karıştırılarak poğaçalardan tatlılara kadar tercih ediliyor. Peki, çörekotunun faydaları nelerdir, çörekotu neye iyi gelir, çörekotu nasıl kullanılır? İşte haberin ayrıntıları...
Çörekotu Ortadoğu, Asya ve Anadolu'ya özgü bir besin olarak karşımıza çıkar. Farklı baharat türleriyle kıyaslansa da çörekotunun faydaları sayamayacağımız kadar çoktur. Çörekotunun faydaları nelerdir, çörekotu neye iyi gelir, çörekotunun kullanımı nasıl olur? 
 
Çörek otu'nun kanlanma bozukluğunu yüzde 70 azalttığı tespit edildi
 
Çörekotunun faydaları nelerdir?
 
- Çörekotu yetişkinler için bağışıklık sistemini güçlendirmede yardımcıdır.
 
- Kanser hücrelerine karşı iyi gelir
 
- Şişkinlik, hazımsızlık sorunlarına iyi gelir. Sindirim sistemini düzenler
 
- Üst solunum yolları, alerjik rahatsızlıklara iyi gelir
 
- Astım hastaları kullandığı ilaçlarla birlikte bir miktar çörekotu takviyesi aldığında öksürük, astım krizleri belirtilerini ortadan kaldırır 
 
- Koah hastalarında akciğerin iyileşmesi yönünde fayda sağlar
 
- Diyabet hastalarının hergün çörekotu takviyesi alması kan şekerini dengede tutmaya yardım eder
 
- Mide rahatsızlığı olan ülsere iyi gelir
 
- Baş ağrısını ortadan kaldırır
 
- Bağırsak sorunu olan kurt dökmede yardımcı olur
 
Çörekotu Kg, , Makbul - Fiyatı ile Makbul'de.
 
Çörekotu nasıl kullanılır?
 
Çörekotunun öğütülmüş şeklinde alınması daha faydalı olarak bilinir. Bunun sebebi ise öğütülme esnasında çörekotunun yağları uçtuğundan dolayı tohum şeklinde alınmasında kaynaklanır.
Çörekotu poğaça, kek, kurabiye ve salata gibi çeşitli yerlerde de tercih edilir.
 
Çörek Otu Yağı Faydaları - Acıbadem Hayat
 
Çörekotunun bir zararı var mı?
 
Çörekotu ne kadar faydalı olsa belirli durumlarda istenmeyen yan etkileri ortaya çıkıyor.  Bu etkilerin en çok fark edildiği anlar ise bilinçsiz tüketim sonucu görülüyor. Yani gereğinden fazla çörekotu tüketilmesi sindirimden başlayıp istenmeyen rahatsızlıkları beraberinde getirir. 
 
Her Derde Deva Çörek Otu | Antep Yöresel Ürünler
 
Çörekotu her gün yenir mi? 
 
Çörekotunun gereğinden fazla tüketilmesi insan bünyesi için yan etkiler verebilir. Günlük 1 çay kaşığını aşmamak insan vücudunu dengede tutacaktır. İçeriğinde antioksidan sayesinde virüs ve zararlı toksinleri atıyor. 
 
Aç karnına çörekotu yutmak faydalı mı?
 
Aç karnına çörekotu tüketmek sindirimi kolaylaştırır, Diyet yapanlar için tokluk hissi yaratır. Kronik rahatsızlığı olan bireylerde aç karnına 1 çay kaşığı çörekotu yutmak iyi gelir.
 
ÇÖREK OTU OLMAZSA OLMAZLARINIZDAN OLSUN - YEŞİM ATAÇ PERFORMANS KOÇU
 
Çörekotunun besin değerleri nelerdir?
 
- Karbonhidrat 44.24 
 
- Yağ 23.85 
 
- Protein 16.91
 
- Enerji 375
 
- Kalsiyum 931
 
- Magnezyum 366
 
- Demir 88.96
 
Çörek Otu 1 kg | Maraş Gurme
 
(Aysu Rabia Tuncel)

Kaynak: Haber Merkezi

  • #çörekotu #çörekotu faydaları nelerdir? #çörekotu neye iyi gelir? #çörekotu hergün tüketilir mi?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER