Yaz aylarının son günlerinde birçok kişi yaz sebzelerini kışın da tüketebilmek için kışlık hazırlık yapıyor. En çok yapılan domates konservesinin yanı sıra taze fasulye de kış hazırlığı yapılan sebzeler arasındadır. Zeytinyağlısı tercih edilen ve çok da lezzetli olan taze fasulyeyi saklama yöntemleri şu şekilde:
Çiğ Taze Fasulye Nasıl Saklanır?
•Hazırladığımız fasulyeleri tertemiz olduğundan emin olarak güzelce yıkayıp temizledikten sonra suyunu süzüp kurumaya bırakıyoruz
•Fasulyeler kururken paketlemek için buzdolabı poşetlerini
dilediğimiz sayıda ayarlıyoruz
•Kuruyan fasulyelerin uç kısımlarını ve varsa kılçıklarını bıçak yardımıyla ayıklayıp fasulyeleri ikiye veya üçe bölerek dilimliyoruz
•Bu aşamada fasulyeleri porsiyon miktarını kendimize göre belirleyip buzdolabı poşetlerine pay ediyoruz
•Hava almadığından emin olduğumuz poşetlerin ağzını sıkıca bağlıyoruz
•Dilerseniz ikinci bir buzdolabı poşetine daha koyup onun da ağzını bağladıktan sonra fasulyeler buzluğa atmaya hazır hale geliyor.
Pişmiş fasulye nasıl saklanır?
•Yıkayıp temizlediğiniz fasulyelerin uç kısımlarını ve varsa kılçıklarını bıçak yardımıyla ayıklayıp ikiye veya üçe bölerek dilimliyoruz
•Dilimlenen fasulyeleri kaynar suya koyarak haşlıyoruz
•Fasulyelerin miktarına göre yaklaşık 5-10 dakika arasında haşlıyoruz (haşlama sırasında ara sıra karıştırmanızda fayda var)
•Ocaktan aldığınız fasulyeleri buzlu suya koyarak şoklayın. Bu yöntem ile fasulyeleriniz canlı rengini geri kazanır
•Şoklanan fasulyeleri bi kenara alıp süzün ve kurumaya bırakın
•Kuruyan fasulyeleri porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine pay ediyoruz
•Hava almadığından emin olduğunuz poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın ve buzluğunuza kaldırabilirsiniz. Paketleme işleminde çift buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi